Η Ουκρανία έκλεισε σύνορα στην Λευκορωσία-“Το ΝΑΤΟ περιπολεί στον ουκρανικό ΕΕΧ”

600
Η Ουκρανία έκλεισε σύνορα στην Λευκορωσία

Επεισόδιο Ουκρανίας-Λευκορωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς απαγορεύτηκε σε Λευκορώσους να εισέλθουν στο αεροδρόμιο της Ουκρανίας στην Οδησσό.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με τους Ρώσους το 2014 παραμονές της έναρξης του πολέμου.

Ουκρανία: Eκλεισε τα σύνορα στους Λευκορώσους

 “Μόνο οι άντρες έχουν προβλήματα να εισέλθουν στην Ουκρανία. Εγώ και αρκετοί άλλοι πολίτες της Λευκορωσίας μας έστειλαν πίσω, δεν μας άφησαν να περάσουμε” ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας o οποίος έδειξε και το χαρτί που του έδωσαν.

Αργότερα, οι ουκρανοί συνοριοφρουροί ανέφεραν πως “υπάρχει διαταγή να μην αφήνουν ξένους να εισέρχονται στην χώρα. Εξαίρεση μπορεί να γίνει μόνο με την απόδειξη άδειας μόνιμης διαμονής ή την πρόσκληση εργοδότη”.

Το επεισόδιο αυτό ήρθε μετά την αναγνώριση από το ΝΑΤΟ πιθανής εμπλοκής της Λευκορωσίας στον πόλεμο στο Ντονμπάς.

“Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει το νότιο έδαφος της Λευκορωσίας για επιθετική ενέργεια. Παρατηρούμε την μεγάλη κινητοποίηση κοντά στο Μινσκ όπως και την στρατιωτική ανάπτυξη νότια της Λευκορωσίας”.

Ο χάρτης με τις δυνάμεις της Λευκορωσίας στα σύνορα με Ουκρανία

Ρωσικά ΜΜΕ φτιάχνουν κλίμα υπέρ άμεσης ρωσικής επέμβασης

Άσχημες εξελίξεις προοιωνίζει το δημόσιο κάλεσμα της αγαπημένης της ρωσικής ηγεσίας, δημοσιογράφου του RT, Simonyan η οποία κάλεσε τον Β . Πούτιν να τελειώνει με την υπόθεση “Ουκρανία”.

“Η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι που ζουν στο Ντονμπάς πρέπει να ζουν στην Ρωσία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και το κανάλι 1 της ρωσικής τηλεόρασης προχώρησε σε δημόσια επίθεση εναντίον της Ουκρανίας κατηγορώντας την για “τον θάνατο αθώων στο Ντονμπάς”.

Αργότερα ακόμη ένα ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι μίλησε για “κλιμάκωση στο Ντονμπάς εξαιτίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων”.

Οι Ρώσοι εκμεταλλεύονται τον θάνατο του 5χρονου κοριτσιού…

Πρόεδρος της Δούμα: Να πληρώσει η Ουκρανία για τον θάνατο του 5χρονου κοριτσιού

Είχαμε αναφέρει χτες ότι ο θάνατος του 5χρονου κοριτσιού στο Ντονμπάς από ουκρανικό UAV φορτωμένο με εκρηκτικά ίσως αποτελέσει και την αιτία έναρξης εισβολής. Σήμερα το θέμα αυτό είναι πολύ ψηλά στα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της Δούμα, Viacheslav Volodin, ζήτησε από την ηγεσία της Ουκρανίας να τιμωρηθεί για τον θάνατο του κοριτσιού κοντά στο Ντονέτσκ.

Επίσης κάλεσε το Συμβούλιο της Ευρώπης να αποκλείσει την Ουκρανία από τους κόλπους της.

Στέλνει νέες ενισχύσεις η Ουκρανία

Για πρώτη φορά εδώ και ημέρες η Ουκρανία ξανάρχισε τις αποστολές δυνάμεων στα σύνορα με το Ντονμπάς. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν άρματα μάχης T-72AMT στη πόλη Dnepropetrovsk (Dnepr) να κατευθύνονται προς το Ντονμπάς.

Ταυτόχρονα, οι Ουκρανοί πεζοναύτες αναπτύσσονται ώστε να αποτρέψουν ρωσική απόβαση στην δυτικά της Μαριούπολης.

Δείτε το βίντεο

https://youtu.be/AYWw_4jo_fs

Αμερικανός Στρατηγός: Η Ρωσία θέλει την καταστροφή της Ουκρανίας!

Ο στρατηγός των ΗΠΑ και πρώην Διοικητής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη ανέφερε πως η Ρωσία θέλει να αποκόψει τελείως την Ουκρανία από την Μαύρη Θάλασσα κατακτώντας τις περιοχές Berdyansk, Μαριούπολη και Οδησσού.

“Η επιστροφή των εδαφών στην Ουκρανία δεν θα γίνει σε μία ημέρα αλλά θα χρειαστεί πολύς καιρός” τόνισε.

“Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια συνολική στρατηγική για την Μαύρη Θάλασσα που να περιλαμβάνει όλη την περιοχή, την Μολδαβία, την Γεωργία, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία” πρόσθεσε.

Ρωσικά ΜΜΕ: Δόθηκε έγκριση στα μαχητικά του ΝΑΤΟ να περιπολούν στον ουκρανικό ΕΕΧ

Ρωσικό ΜΜΕ υποστηρίζει πως δόθηκε έγκριση στα ΝΑΤΟϊκά μαχητικά να περιπολούν στον ουκρανικό εθνικό εναέριο χώρο κοντά στην γραμμή επαφής στο Ντονμπάς και στην περιοχή δίπλα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται τα μαχητικά να βομβαρδίσουν θέσεις των ρωσόφωνων στο Ντονμπάς

Η συμφωνία υποστηρίζουν πως έκλεισε στην χτεσινή συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας R. Mashovets και του εκπροσώπου του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, A. Vinnikov.

 

Πηγή: Warnews247
Βασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας