Η ΟΚΔΕ για την προκλητική κλήση σε απολογία του Π. Λαφαζάνη

1928
λαφαζάνη
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τους αγώνες και τα κινήματα.
Αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Με μια ιδιαίτερα προκλητική κίνηση, η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (!), κάλεσε σε απολογία τον επικεφαλής της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνη, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η κλήση αφορά πολλές κατηγορίες του ποινικού κώδικα (ακόμα και για οπλοφορία και οπλοχρησία) και συνδέεται με την παρουσία του Π. Λαφαζάνη στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις ιδιωτικοποιήσεις στο Υπερταμείο.

Η κύρια ευθύνη γι’ αυτές τις επικίνδυνες αντιδημοκρατικές ενέργειες ανήκει στην κυβέρνηση αθλίων του ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον Τσίπρα. Η κατρακύλα τους δεν έχει όρια. Δίνουν για μια ακόμα φορά εξετάσεις στο μνημονιακό καθεστώς και στους ιμπεριαλιστές, ότι θέλουν να παραμείνουν οι πιο πιστοί υπηρέτες τους, αν τυχόν και επιβιώσουν στο πολιτικό σκηνικό.

Κάνουν όλο και χειρότερο το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Οι κρατικοί μηχανισμοί (όλο και πιο αυτονομημένοι στην υπηρεσία των μνημονιακών πολιτικών) γίνονται εργαλείο ανοιχτής τρομοκράτησης και καταστολής. Όχι βέβαια μόνο ή κυρίως ενάντια π.χ. στον Π. Λαφαζάνη, αλλά ενάντια σε όλο το κίνημα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, στις οργανώσεις και τους αγωνιστές. Το περιστατικό μόνο τυχαίο δεν είναι: την ίδια περίοδο έχουμε την δίωξη των συντρόφων μας  με χαλκευμένες κατηγορίες στα Χανιά, την υπόθεση του Περικλή και της Ηριάννας, την προκλητική απόφαση δικαστηρίου του Γιώργου Μήτσου που μιλούσε ανοιχτά για απαγόρευση συναθροίσεων, τις διώξεις στα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Δικαστές, αστυνομία, ασφαλίτες χτυπάνε παντού τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, ενώ αφήνουν κάθε καπιταλιστή μαυραγορίτη να αλωνίζει, έχουν δώσει ασυλία στο μνημονιακό πολιτικό προσωπικό, προστατεύουν τους δολοφόνους χρυσαυγίτες. Με τις κατηγορίες ενάντια στον Π. Λαφαζάνη (εμφανώς και για λόγους προεκλογικής… «πυγμής»!), θέλουν να φιμώσουν τη δημόσια ζωή, να καλούν όποιον θέλουν «δια υπόθεσή του», όπως γινόταν μετεμφυλιακά. Ο Τσίπρας συναντάει έτσι και μεγαλώνει στη διαπασών το μίσος των Βορίδηδων, των «Μένουμε Ευρώπη», των πιστών φίλων και συμμάχων των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ, ενάντια στα… «εγκλήματα της Αριστεράς» (!), δηλαδή ενάντια στους ταξικούς αγώνες, στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη. Με κοινούς αγώνες, να ορθώσουμε ένα μέτωπο μαχητικής υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών. Ενάντια σε όλους τους Μνημονιακούς, σε κάθε κυβέρνηση και κόμμα τους, στο ταξικό κράτος τους και τους μηχανισμούς του, που μας έχουν κηρύξει έναν αμείλικτο πόλεμο.

22/9/2018

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας