Η Μέρκελ πυροβολεί με «άσφαιρα» πυρά τον Ερντογάν

1256
μέρκελ

Οι Ευρωπαίοι, προς το παρόν,  παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις των Τούρκων στην ευρύτερη περιοχή, με την Μέρκελ να κινείται και αυτή στην ίδια υποκριτική γραμμή.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας της η Γερμανίδα Καγκελάριος έστειλε φραστικό, χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα, μήνυμα προς την Άγκυρα, μετά τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας και του Ιράκ που έχουν προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα.
«Ανεξάρτητα από τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Αφρίν, όπου χιλιάδες και χιλιάδες άμαχοι πεθαίνουν ή αναγκάζονται να φύγουν», δήλωσε η Μέρκελ. Αντί, όμως, να οικτίρει την Γερμανία και την ΕΕ για την βάρβαρη συμπεριφορά της Τουρκίας, άρπαξε την ευκαιρία να ρίξει τα βέλη της στην Ρωσία και την Συρία, τις οποίες κατηγόρησε για τους ανηλεείς βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα. Σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος στη Γερμανία έχει πάρει αποστάσεις, στα λόγια, από τις ενέργειες της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.
O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ράινερ Μπρόιλ, ζήτησε να ερευνηθούν οι πληροφορίες για σφαγές και λεηλασίες καθώς και να υπάρξει επιστροφή στην πολιτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.
Η κουρδική κοινότητα της Γερμανίας δικαιολογημένα επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση και την Ευρώπη γιατί δεν αντιδρούν στα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Αφρίν.
Τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να υπάρξει νέα παρέμβαση, περισσότερο για τα μάτια του κόσμου, από Ευρωπαίους αξιωματούχους, και πιθανότατα από τον Ντ. Τουσκ, που θα ζητούν από την Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες.
Οι Ευρωπαίοι είναι σαφές ότι θέλουν γενικότερα να τηρούν προσεκτική, στα όρια της ανοχής, στάση απέναντι στην Τουρκία, ώστε να μην της δημιουργούν πραγματικά προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας