Η Λαϊκή Ενότητα στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό

1711
κορυφή

Γιάννης Δούκας: «Η κυβέρνηση να επαναφέρει σε ισχύ τη ρύθμιση για την επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων»
Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Γιάννη Δούκα, παραβρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό, μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.
Μετά τη συγκέντρωση, ο Γιάννης Δούκας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Λαϊκή ενότητα στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των πολλών ανέργων στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού.
Η ανάπτυξη του τουρισμού δεν μπορεί να περνάει μέσα από την καταστρατήγηση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος.
Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να επαναφέρει σε ισχύ τη ρύθμιση για την επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Η κατ’ εξοχήν καταστρατήγηση γίνεται στα ξενοδοχεία καθώς η ΣΣΕ εφαρμόζεται μόλις σε 90 από τα 9.900 που υπάρχουν στη χώρα.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να πάψουν να είναι «εγκλωβισμένοι» και να μη θεωρούνται ούτε καν άνεργοι οι απολυμένοι των ξενοδοχείων που έκλεισαν, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και να ενταθούν οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ και των ασφαλιστικών οργανισμών ώστε να παταχθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει επιβάλλει συνθήκες γαλέρας και υποχρεώνει σε απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, ωράρια εργασίας, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας