Η κυβέρνηση έθαψε τη συμφωνία Λαφαζάνη για το ρώσικο φυσικό αέριο, ενώ Erdogan – Putin προωθούν τον Turkish Stream

3174
Λαφαζάνη

Την ώρα που Τσίπρας – Κοτζιάς – Σταθάκης ενταφίασαν προδοτικά την ιδιαίτερα επωφελή για την Ελλάδα συμφωνία ΛαφαζάνηΝovak για την διέλευση αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος (ελληνική συμμετοχή 50%, χωρίς προκαταβολή, κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων, γεωπολιτική αναβάθμιση) , Erdogan και Putin συμφώνησαν να προωθήσουν τον αγωγό Ρώσικου φυσικού αερίου στο Τουρκικό έδαφος, τον λεγόμενο Turkish Stream.
Ως γνωστόν, αν ο Turkish Stream, με ρώσικο φυσικό αέριο προεκταθεί στο ελληνικό έδαφος με κατεύθυνση την Ευρώπη, πράγμα μάλλον αδύνατο με τις εθελόδουλες ελληνικές κυβερνήσεις, αυτό δεν θα γίνει με τη μοναδικά συμφέρουσα διακρατική συμφωνία Λαφαζάνη Novak αλλά με μια άλλη πρόσφατη και απαράδεκτη συμφωνία κατασκευής ενός μικρότερου αγωγού, στον οποίο το πάνω χέρι θα έχει η Ιταλική πολυεθνική Edison (θυγατρική του Γαλλικού γίγαντα EDF), με συμμετοχή και της Gasprom και τσόντα την υπό υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ! 
Με δυο λόγια, σε μια τέτοια περίπτωση, που είναι, όπως είπαμε μάλλον αδύνατη, η Ελλάδα, ακόμα και αν συμβεί, δεν θα κερδίζει τίποτα!
Αυτά είναι τα ελληνικά χάλια του ελληνικού ευρωατλαντικού οικοπέδου.
Ενώ η στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία είναι άκρως απαραίτητη για την Ελλάδα, ιδιαίτερα για την ασφάλεια μας απέναντι στην Άγκυρα, αφήνουμε ορθάνοικτο το δρόμο να αξιοποιεί και να προωθεί τη συνεργασία με τη Ρωσία αποκλειστικά η Τουρκία.

Ενεργειακή συνεργασία Erdogan – Putin

Ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream είναι ένα “όμορφο σύμβολο” της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και της αμοιβαίας προσέγγισης win-win.
Η ενέργεια δεν πρέπει να αποτελεί αιτία σύγκρουσης στις διεθνείς σχέσεις αλλά ένα ενοποιητικό μέσο για την ειρήνη, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Τ. Erdogan.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Erdogan μίλησε χθες τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin, ο οποίος πραγματοποίησε επιθεώρηση στο πλοίο Pioneering Spirit που θα αναλάβει την κατασκευή στην Anapa της Ρωσίας στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
“Η Ρωσία είναι σημαντικός ενεργειακός παράγοντας στην περιοχή με τους εκτεταμένους φυσικούς πόρους και τις ισχυρές υποδομές της.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος και σταθερός εταίρος της χώρας μας στον τομέα της ενέργειας”, δήλωσε ο Erdogan.
“Με έργα μεγάλης κλίμακας όπως το πυρηνικό εργοστάσιο Akkuyu και τον TurkStream”, ελπίζουμε να αναπτύξουμε τη φιλία μας, πρόσθεσε.
Εκφράζοντας την εκτίμησή του για τα έργα, ο Erdogan δήλωσε: «Αυτά τα μεγάλα ενεργειακά έργα έχουν εξαιρετική θέση στην εδραίωση της αλληλεξάρτησης όσον αφορά τις οικονομικές και πολιτικές διμερείς σχέσεις μας».
Τα ενεργειακά έργα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, ειδικά έργα φυσικού αερίου, αποτελούν σημαντικό και αξιόπιστο μέρος της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού για σχεδόν 30 χρόνια, πρόσθεσε.
“Ο TurkStream θα διασφαλίσει ότι το ρωσικό φυσικό αέριο μεταδίδεται απευθείας στην Τουρκία χωρίς να εξαρτάται από το σύστημα μετάδοσης οποιασδήποτε άλλης χώρας”, δήλωσε ο Erdogan.
Κύκλοι πάντως από το χώρο της ενέργειας τόνιζαν ότι το πυρηνικό εργοστάσιο του Akkuyu εμπερικλείει μείζονες κινδύνους ασφάλειας σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή και θα έπρεπε να επισύρει τις ελληνικές αντιδράσεις

Τι είπε ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin επαίνεσε τη συνεργασία των δύο χωρών.
Επισήμανε ότι η επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας είναι πάνω από το επίπεδο της επιχειρηματικής συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε με πολλές άλλες χώρες.
Ο Putin τόνισε ότι “η διαδικασία συντονισμού με άλλες χώρες χρειάστηκε χρόνια, αλλά με την Τουρκία μόνο σύντομο χρονικό διάστημα”.

2 Σχόλια

  1. Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ!!!!ΔΕΝ ΠΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΙΟΣ????ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΣΙΑ!!!!

    • Άσφαιρα πυρά στον γάμο του Καραγκιόζη… Βαρύγδουπες δηλώσεις που σκοπό έχουν να κρύψουν την ένδεια πολιτικών και οικονομικών προτάσεων πραγματικά ριζοσπαστικών και ρηξικέλευθων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας