Η Κου Κλουξ Κλαν του Ασπροπύργου και οι 'αρμόδιοι' που σφυρίζουν!

1465
διαστροφές
Δύο χρόνια τώρα η εγκληματική συμμορία χτυπάει μετανάστες και οι “υπεύθυνες” υπηρεσίες να καταγράφουν απλώς τα συμβάντα αφήνοντας τους δράστες ατιμώρητους.
Πριν από τρεις μήνες από αυτή την θέση του News24/7 με αφορμή την καταδίκη μιας τοπικής ομάδας της νεοναζιστικής συμμορίας στον Άγιο Παντελεήμονα σημειώναμε: “Όταν μαχαιρώνεις κάποιον το 2011 και καταδικάζεσαι το 2017 σημαίνει ότι έξι χρόνια συνέχιζες ανεμπόδιστος την δράση σου επιδεικνύοντας την ατιμωρησία σου”.
Προφανώς, αυτή η διαπίστωση ισχύει πολύ περισσότερο για την φασιστική συμμορία που δρα από πέρυσι στον Ασπρόπυργο, χτυπώντας άγρια μετανάστες, κυρίως εργάτες γης που δουλεύουν στα χωράφια της περιοχής Γκορυτσά, με τα μέλη της να μένουν ασύλληπτα παρά τις καταγγελίες, την συνεχιζόμενη δράση τους και τις περιγραφές που έχουν δώσει με τις καταθέσεις τους τα θύματα.
Μέσα στο 2016 καταγράφτηκαν τουλάχιστον πέντε ρατσιστικές επιθέσεις ενώ φέτος, όπως επισημαίναμε ήδη από τον Ιούνιο, οι επιθέσεις αυξήθηκαν, επειδή όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε το έδαφος της ατιμωρησίας είναι ευνοϊκό για την δράση εγκληματικών φασιστικών ομάδων.
Με αυτά τα δεδομένα η δολοφονική επίθεση το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σε δυο εργάτες γης ήταν απολύτως αναμενόμενη. Και δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι οι δράστες της επίθεσης φώναζαν “Βρωμιάρηδες ακόμα δεν έχετε φύγει; Φύγετε Πακιστανοί θα σας γ…με”, φράσεις δηλαδή πανομοιότυπες με αυτές που έλεγαν ουρλιάζοντας οι δράστες σχεδόν όλων των προηγούμενων επιθέσεων.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο Ασφάκ Μαχμούντ, το ένα από τα θύματα της επίθεσης και αυτός που χτυπήθηκε βαρύτερα, κυρίως στο κεφάλι, ήταν ένας από τους μετανάστες που συμμετείχαν ενεργά στις διαδηλώσεις του περασμένου Ιουνίου στην περιοχή ενάντια στις συνεχιζόμενες φασιστικές επιθέσεις.
Και αυτός ο συσχετισμός υπογραμμίζει ιδιαίτερα μιαν άλλη πτυχή της υπόθεσης. Τότε, τον Ιούνιο, που μετανάστες και αλληλέγγυοι διαδήλωσαν κατά της εγκληματικής δράσης των φασιστών τα μέλη της “Κου Κλουξ Κλαν” του Ασπροπύργου θεωρώντας προφανώς ότι έχουν πλάτες, την γνωστή χρυσαυγίτικη συμμορία και τις παρακρατικές διασυνδέσεις της, επιτέθηκαν με σφυριά, ρόπαλα και βόμβες μολότοφ κατά των αντιφασιστών!
Με άλλα λόγια, όπως σημειώναμε τότε στο News24/7, “οι συμμορίτες θέλοντας να δείξουν ότι είναι υπεράνω νόμων και δημοκρατικών κανόνων, προσπάθησαν ουσιαστικά να… απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις εναντίον τους και να αφαιρέσουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας από τους αντιφασίστες. Κάτι αντίστοιχο αυτού που κάνουν οι χρυσαυγίτες στη δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας προπηλακίζοντας τους μάρτυρες κατηγορίας”.
Τότε προφανώς οι “αρμόδιοι” δεν έκαναν ό,τι έπρεπε και η υπόθεση μπήκε στο “αρχείο”, όπως όλες οι προηγούμενες. Τώρα, επειδή οι αστυνομικές έρευνες που διατάχτηκαν κατέληξαν (περιέργως;) σε αδιέξοδο, οι φασίστες του Ασπροπύργου συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους, ξεκαθαρίζοντας τους λογαριασμούς τους με εκείνους που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της ρατσιστικής μαφίας στην περιοχή.
Στην πραγματικότητα βέβαια, και αυτό κρύβεται πίσω από την σκόπιμη αδράνεια και ίσως την συγκάλυψη από εντεταλμένα “όργανα” και “αρμόδιες υπηρεσίες”, αυτές οι φασιστικές ομάδες αμφισβητούν την ίδια την ουσία της Δημοκρατίας και τους νόμους της Πολιτείας. Αλλά αυτό δεν μπορούν να το επιτρέψουν ούτε η Πολιτεία αλλά ούτε και οι δημοκρατικοί φορείς της κοινωνίας.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος.
*Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας