Η καταστολή του μαθητικού κινήματος από την αστυνομία του κ. Μητσοτάκη

1084

Η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη δεν μπορεί με τα τελευταία “έργα” της, στις ειρηνικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, να “αιφνιδιάζει” την ελληνική δημοκρατική κοινωνία.

Το μαθητικό κίνημα , πλέον, έχει μπει στο πολιτικό στόχαστρο και άρα και στο “επιχειρησιακό” της Αστυνομίας του κ. Χρυσοχοΐδη.

Οι πορείες των μαθητών που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους, με την στήριξη των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων, “πνίγονται” με τα “γαλάζιαχημικά της κυβέρνησης και στην άγρια καταστολή, διαλύοντας τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των μαθητών της χώρας μας, που αγωνίζονται για την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να αποτραπεί η μετάδοση του ιού στα κτιριακά συγκροτήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Και κατά την διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, οι πρακτικές αυταρχισμού από πλευράς αστυνομίας διαρκών αυξάνουν, όπως με αναίτιες προσαγωγές 15χρονων, με ελέγχους στις τσάντες τους, με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης για να διαλυθούν τα συλλαλητήρια, όπως αναφέραμε προηγουμένως, με υπεύθυνες δηλώσεις γονέων ότι αντιτίθενται στην κατάληψη κ.α.

Τα «κακομαθημένα» (Αδ. Γεωργιάδης), τα «αλητάκια» (Γ. Καλλιάνος), τα «φίδια» και οι «πίθηκοι» (Κ. Μπογδάνος) συνεχίζουν τον αγώνα τους και για αυτό έχουν στοχοποιηθεί  από την κυβέρνηση, που ξεσπά πάνω τους τον εκνευρισμό της για την απώλεια ελέγχου στη διαχείριση της πανδημίας και για την χαμηλή αποδοχή από τη νέα γενιά των πολιτικών της εν γένει.

Η μέθοδος είναι παλιά: Κοινωνικός αυτοματισμός, εκφοβισμός, εκδίκηση. Οι γονείς ενθαρρύνονται να βρεθούν απέναντι από τα παιδιά τους και να τα επαναφέρουν στην πειθαρχία, οι πολίτες καταναλώνουν φωτογραφίες από καταστροφές στα σχολεία άλλης εποχής, οι καταληψίες απειλούνται από τα γκλομπ των ΜΑΤ και παίρνουν απουσίες κινδυνεύοντας να χάσουν τη χρονιά τους αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για τα τις ελλείψεις τόσο στα μέτρα προστασίας της υγείας τους όσο και στις υποδομές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Κανένας διάλογος, μηδενική κατανόηση.

Ακόμη κι αν η κυβέρνηση κερδίσει μια μάχη και περιορίσει τις καταλήψεις στα σχολεία, θα έχει χάσει όποια ικμάδα ήθους. Οι τραμπουκισμοί σε εφήβους είναι αποκρουστικοί ακόμη και όταν πρόκειται για μια Δεξιά κυβέρνηση σε μια εποχή πολύ σκληρή για τους νέους.

Ας πάμε λίγο στη θέση του μαθητή λυκείου που τον σταμάτησαν αστυνομικοί στο σταθμό του μετρό και τον διέταξαν να ανοίξει το σακίδιό του για να το ψάξουν. Τον περικύκλωσαν πέντε σαν να είναι εγκληματίας και στέκονταν από πάνω του σε όλη τη διάρκεια του ελέγχου λες και επρόκειτο να διαφύγει.

Νομίζουν πως θα τον «πνίξουν», μα τον «πνίγει» το δίκιο του. Νομίζουν πως θα «θάψουν» την αντίστασή του, μα ξεχνούν πως είναι «σπόρος» και ανθίζει. Νομίζουν πως τον τρόμαξαν… αλλά στο επόμενο συλλαλητήριο θα πάει οπωσδήποτε. Γιατί είναι θυμωμένος. Κι ας τον απειλούν με απουσίες και «ποινή στη διαγωγή». Μετά θα δει τι θα κάνει…

H κυβέρνηση, λοιπόν, του Κ. Μητσοτάκη προχωρεί σε προσαγωγές ανήλικων παιδιών του ελληνικού λαού.

Αυτή είναι η ελληνική εικόνα

Αυτή η φωτογραφία, με τα παιδιά να στέκονται όρθια με τα ΜΑΤ μπροστά, μου θύμισε μια άλλη της Μέσης Ανατολής.

Την παλαιστινιακή εικόνα: Τα  ανήλικα παιδιά της Παλαιστίνης, αφού τα έχουν συλλάβει,  να στέκονται μπροστά σε έναν τοίχο και μετά οι “ισραηλινές δυνάμεις άμυνας” να ξεκινούν να τα χτυπούν ενώ κάποια από αυτά σωριάζονται στο έδαφος… Οι έλεγχοι σε μαθητές της Παλαιστίνης και η τρομοκράτηση τους, αποτελεί μέρος της καθημερινότητας για τον σκλαβωμένο παλαιστινιακό λαό.

Είμαι σίγουρη ότι έχουμε πολλά να μάθουμε από τους “συμμάχους” μας Ισραηλινούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας