Η Κίνα στηρίζει το Ιράν εισάγοντας ιρανικό πετρέλαιο

987
κίνα

Στήριξη στην οικονομία του Ιράν προσφέρει το Πεκίνο, εξακολουθώντας να εισάγει ιρανικό αργό και αψηφώντας το αμερικανικό εμπάργκο. Και τούτο παρά το γεγονός ότι το ίδιο βρίσκεται σε κρίσιμες εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times που επικαλείται στοιχεία της TankerTrackers (εταιρεία που παρακολουθεί τις ροές πετρελαίου μέσω δορυφόρων), το δεξαμενόπλοιο Salina, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως και 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού, έφτασε από το Ιράν σε κινεζικό λιμάνι στις 20 Ιουνίου. Υπολογίζεται, δε, ότι οι κινεζικές εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου θα αυξηθούν το προσεχές διάστημα.

Οι συνολικές πετρελαϊκές εξαγωγές του Ιράν έχουν μειωθεί δραστικά από τα 2,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο του 2018 στα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος. Και πάλι όμως αυτό απέχει από τον επίσημο αμερικανικό στόχο για μηδενισμό τους. Μάλιστα Ιρανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στους FT υποστήριξε ότι οι πραγματικές εξαγωγές, αν και αισθητά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, είναι υψηλότερες από αυτές, που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας