Η Κίνα προετοιμάζεται για νέο μεγάλο ξέσπασμα του Covid

727
Η Κίνα προετοιμάζεται για νέο μεγάλο

Δύο ειδοποιήσεις από την κινεζική ηγεσία ζητούν εντατικές προετοιμασίες για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης στο νέο ξέσπασμα του Covid

Η κινεζική ηγεσία έχει ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα του Covid – 19 το επόμενο διάστημα.
Ένα έγγραφο, με τίτλο «Ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης για την επιδημίας» εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο του κινεζικού καθεστώτος και διαβιβάστηκε από την επαρχιακή κυβέρνηση της Fujian στις τοπικές αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ένα άλλο έγγραφο φέρει τον τίτλο «Ανακοίνωση για την Εθνική Ημέρα Πρόληψης της Επιδημίας» και εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο την 1η Οκτωβρίου και διανεμήθηκε από τους επαρχιακούς αξιωματούχους της Fujian στις τοπικές αρχές.
Και τα δύο έγγραφα φέρουν την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» και τα φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι Epoch Times.

Εντατικές προετοιμασίες

Και οι δύο ειδοποιήσεις ζητούν εντατικές προετοιμασίες για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης στο νέο ξέσπασμα του Covid, με την κινεζική ηγεσία να συστήνει τουλάχιστον δύο πρότυπα για στις τοπικές αρχές.
Το ένα είναι η κατασκευή μεγάλων χώρων απομόνωσης, με τις τοπικές αρχές να απαιτούν έως το τέλος Οκτωβρίου να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις καραντίνας και οικήματα τουλάχιστον 20 δωματίων ανά 10.000 άτομα. Η κλίμακα κάθε χώρου απομόνωσης πρέπει να είναι πάνω από 100 δωμάτια.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία , ο πληθυσμός της επαρχίας Fujian το 2020 ήταν 41,54 εκατομμύρια.
Από τις 19 Σεπτεμβρίου, η επαρχία έχει δημιουργήσει 35.691 δωμάτια καραντίνας σε 296 κεντρικούς χώρους.

Δωμάτια καραντίνας

Με βάση το πρότυπο της ανακοίνωσης για την πρόληψη της επιδημίας, η εν λόγω επαρχία θα χρειαστεί να κατασκευάσει τουλάχιστον 83.000 δωμάτια καραντίνας έως το τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου 47.000 δωμάτια σε λιγότερο από ένα μήνα.
Σύμφωνα με έναν ειδικό, οι απαιτήσεις για τους χώρους καραντίνας αποκαλύπτουν την πραγματική κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα.
Ο Sean Lin, πρώην ερευνητής ιολογίας στο Ινστιτούτο Ερευνών Στρατού των ΗΠΑ, δήλωσε στους Epoch Times: «Αυτό αντικατοπτρίζει την ανησυχία του Κίνας για την άνοδο της επιδημίας.
Πρέπει να αποκρύπτει την πραγματική επιδημία στην ηπειρωτική χώρα, διαφορετικά δεν θα εξέδιδε ξαφνικά εθνική ειδοποίηση για ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης ».
Η «Ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης της επιδημίας» απαιτεί τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου πέντε επιπέδων.
Αφορά στα στελέχη του Κρατικού Συμβουλίου, του δήμου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, της αστυνομίας και των εθελοντών που θα εφαρμόσουν από κοινού την πρόληψη της επιδημίας της κοινότητας», όπως «αυστηρή εφαρμογή της κοινοτικής πρόληψης και ελέγχου», ή το κλείδωμα μεγάλων κατοικημένων κοινοτήτων.
Πάντως ο Lin έδωσε και μία άλλη διάσταση του ζητήματος, λέγοντας πως ενδέχεται να πρόκειται και για μία ένταση της εποπτείας σε περιοχές της Κίνας με αφορμή και την πανδημία.

china_b.JPG

Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας