Η Κίνα θα επιστρέψει το υποβρύχιο drone στις ΗΠΑ

1917

Η Κίνα θα επιστρέψει το αμερικανικό υποβρύχιο drone που κατάσχεσε την περασμένη Πέμπτη στη Νότια Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσαν τόσο η Ουάσινγκτον όσο και το Πεκίνο, με την κινεζική πλευρά να κάνει λόγο για υπερβολική παρουσίαση της υπόθεσης από τους Αμερικανούς.
«Μέσω άμεσης συμφωνίας με τις κινεζικές Αρχές, εξασφαλίσαμε ότι το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα θα επιστραφεί στις ΗΠΑ» δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου. «Η Κίνα αποφάσισε να επιστρέψει το όχημα στις ΗΠΑ κατά τον προσήκοντα τρόπο» επιβεβαίωσε και το υπουργείο Αμυνας της Κίνας.
Το Πεκίνο, όμως, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα κατηγορώντας την Ουάσινγκτον για «μονομερή και ανοιχτή υπερβολή» γύρω από την υπόθεση, την οποία θεωρεί «ακατάλληλη και όχι επωφελή για την ομαλή επίλυση της υπόθεσης».
«Κρατήστε το!»
Την ίδια ώρα, ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε μέσω Twitter στo θέμα γράφοντας: «Θα πρέπει να πούμε στην Κίνα ότι δεν θέλουμε πίσω το μη επανδρωμένο υποβρύχιο που έκλεψαν – Ας το κρατήσουν».

We should tell China that we don’t want the drone they stole back.- let them keep it!

Είχε προηγηθεί tweet του Τραμπ, στο οποίο χαρακτήριζε το συμβάν «άνευ προηγουμένου» (ή τουλάχιστον, μάλλον αυτό εννοούσε όταν έγραφε… «άνευ προεδρευομένου»).

China steals United States Navy research drone in international waters – rips it out of water and takes it to China in unprecedented act.

Εξυπακούεται πως το unpresidented έγινε hashtag στο Twitter, δεύτερο λάθος σε λίγες ημέρες του «δεινού» twitter-ά Τραμπ μετά το *rediculous.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας