Η Ιταλία στηρίζει τον φιλότουρκο Σάρατζ: Έκλεισε στρατιωτική συμφωνία με Τρίπολη

778

Μεγάλη Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, υπέγραψαν στη Ρώμη οι υπουργοί Άμυνας της Ιταλίας και του καθεστώτος της Τρίπολης της Λιβύης, Γκουερίνι και Αλ Ναμρούς. Η Ιταλία με αυτό τον τρόπο προσφέρει αμέριστη στήριξη στο φιλότουρκο καθεστώς του Σάρατζ στην Τρίπολη, προφανώς σε συνεννόηση με την Τουρκία του Ερντογάν. Είναι αυτονόητο οτι η Ιταλία με αυτή την  συμφωνία ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει την επιρροή της στην πρώην αποικία της και να ενισχύσει το ρόλο της, προσποριζόμενη αντίστοιχα οικονομικά οφέλη στις επικείμενες λιβυκές εξελίξεις.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείο Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι «η προσπάθεια της Ιταλίας στοχεύει πρώτα απ’ όλα στη στήριξη της διαδικασίας για τη σταθεροποίηση της Λιβύης, την οποία όλοι επιθυμούμε».

Η συμφωνία προβλέπει σειρά δραστηριοτήτων: την εκπαίδευση τοπικών στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών στο ιταλικό νοσοκομείο της Μισράτα, στη Λιβύη, αλλά και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση υπαξιωματικών του λιβυκού στρατού, τόσο στην Ιταλία όσο και στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η στήριξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων της ακτοφυλακής της Τρίπολης «με την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας», όπως  τόνισε ο Ιταλός υπουργός άμυνας. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης η λεπτομερής προετοιμασία της συμφωνίας αυτής διήρκεσε πολλούς μήνες, ενώ εκτός από όλους τους άλλους τομείς δίδεται ιδιαίτερο βάρος και στην δραστηριότητα  καθαρισμού ναρκοθετημένων πεδίων,σε συνεργασία με άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού. Ουσιαστικά, ανανεώνεται και διευρύνεται η διμερής συνεργασία που είχε ξεκινήσει το 2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας