Η ισραηλινή ομάδα B’Tselem προκαλεί το Ισραήλ: Αφανίζετε τη Δυτική Όχθη!!!

1318
μέρκελ
Η ισραηλινή ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων B’Tselem προκαλεί το Ισραήλ, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να αποκαλύψει την “πραγματικότητα” που επικρατεί στη Δυτική Όχθη.

Η αριστερή ισραηλινή ομάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων B’Tselem υπερασπίστηκε την τραγικότητα, την οποία βιώνουν οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τάχθηκε κατά του Ισραηλινού απεσταλμένου, λέγοντας ό,τι ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί για ότι συμβαίνει στη Δυτική Όχθη…!

Αντί άλλης απάντησης, ο διευθυντής του ομίλου Hagai El-Ad, κατηγορήθηκε από τον μόνιμο αντιπρόσωπο του Ισραήλ στα Ηνωμένα ‘Έθνη, τον Πρέσβη Danny Danon, ότι συνεργάζεται με τους εχθρούς του Ισραήλ. Ανάφερε σχετικά: «Θα μιλήσω για την πραγματικότητα που επικρατεί στα κατεχόμενα εδάφη…».

Το κέντρο B’Tselem έχει αρκετές φορές προκαλέσει την οργή της Ισραηλινής Κυβέρνησης καθώς αναθέτει σε Παλαιστίνιους φωτογράφους και κινηματογραφιστές να αποτυπώσουν, για να υπάρχουν ντοκουμέντα, τη συμπεριφορά των Ισραηλινών στρατιωτών και των εποίκων στη Δυτική Όχθη. Πρόσθεσε επίσης ο El-Ad στα μέσα ενημέρωσης: «Δεν έχω δει κανένα γεγονός που παρουσιάσαμε στο εξωτερικό να διαψευσθεί. Θέλουμε η Διεθνής Κοινότητα να κάνει κάτι διαφορετικό εδώ γιατί αυτό που συμβαίνει στη Δυτική Όχθη δεν είναι ένα εσωτερικό ζήτημα του Ισραήλ – αφορά όλο τον κόσμο».

Το κέντρο B’Tselem εξέδωσε επίσης δήλωση αναφέροντας ότι: «…θα συνεχίσει να καταγράφει την πραγματικότητα που επικρατεί στα κατεχόμενα εδάφη και την οποία η Ισραηλινή Κυβέρνηση προσπαθεί τόσο σκληρά να κρύψει. Αυτό θα γίνει και αυτή την εβδομάδα, καθώς το Ισραήλ σχεδιάζει να διαπράξει ένα νέο έγκλημα πολέμου καταστρέφοντας την κοινότητα Khan al-Ahmar και να εκδιώξει τους κατοίκους. Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς και ότι γενιές ολόκληρες βρίσκονται υπό την Ισραηλινή στρατιωτική κυριαρχία, δεν αποτελεί εσωτερικό ζήτημα του Ισραήλ, αλλά ξεκάθαρα ένα Διεθνές ζήτημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Παλαιστίνης ανέφερε: «Τα νέα εποικιστικά σχέδια του Ισραήλ στη Χεβρώνα είναι μια ξεκάθαρη κήρυξη νέου πολέμου κατά των Παλαιστινίων»

Η κυβέρνηση του Κράτους της Παλαιστίνης επέκρινε την ανακοίνωση της Ισραηλινής κυβέρνησης για την επέκταση ενός Ισραηλινού εποικισμού στην καρδιά της Χεβρώνα, αναφέροντας ότι «…αποτελεί δήλωση ενός νέου πολέμου κατά του Παλαιστινιακού Λαού, μια κατάφωρη επίθεση κατά της ύπαρξής του Παλαιστινιακού Λαού, των Διεθνών Νόμων και Ψηφισμάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Yussef al-Mahmoud, κάλεσε τη Διεθνή Κοινότητα να ενεργήσει και να επιβάλει άμεσα τους Διεθνείς Νόμους που θα εμποδίσουν την εποικιστική επίθεση και θα παράσχουν την απαραίτητη διεθνή προστασία στον Παλαιστινιακό Λαό, στις περιουσίες του και στους Ιερούς Τόπους.

Οι Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις χτυπούν Χριστιανούς Ορθόδοξους Κόπτες ιερείς!

Οι Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις χτυπούν Χριστιανούς Ορθόδοξους Κόπτες ιερείς και θέτουν σε κράτηση έναν από αυτούς στην Κατεχόμενη Ιερουσαλήμ με καταφανή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Σε μια έντονη και καταφανή αντίφαση με την πραγματικότητα των θρησκευτικών ελευθεριών που διακηρύσσει η Δύναμη Κατοχής, το Κράτος του Ισραήλ, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής επιτέθηκαν σε χριστιανούς Κόπτες ορθοδόξους ιερείς και στη συνέχεια σπρώχνουν στο έδαφος έναν από τους ορθόδοξους ιερείς και τον θέτουν σε κράτηση. Το γεγονός έλαβε χώρα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια Ειρηνικής Διαμαρτυρίας στην είσοδο της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου στην Kατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ – την πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης.

Για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε με περισσό θράσος τα εξής: «Το Ισραήλ είναι μια ισχυρή δημοκρατία. Υποστηρίζει και προστατεύει τα δικαιώματα όλων,  Εβραίων, Χριστιανών, Μουσουλμάνων. Είμαστε οι μόνοι που το πράττουμε σε ευρεία ακτίνα. Το Ισραήλ είναι το κράτος που προστατεύει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων. Προστατεύουμε τα θρησκευτικά δικαιώματα όλων. Δεν προστατεύουμε μόνο τους Χριστιανικούς Θρησκευτικούς Τόπους».

Βίντεο από την επίθεση ισραηλινών στρατιωτών σε Ορθόδοξους Κόπτες ιερείς:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας