Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η υπόθεση της συνεργασίας

4979
Κωνσταντοπούλου

Με απορία αλλά όχι με έκπληξη ακούσαμε την Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Τετάρτη (12/6) να αρνείται κάθε συνεργασία με την ΛΑ.Ε και άλλες δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις και φυσικά δεν εννοούμε ως τέτοια δύναμη το ΜΕΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη.

Μάλιστα η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε στη συνέντευξη της, όπως πληροφορηθήκαμε από φίλους/ες της ISKRA, παρά πολλές και χονδροειδείς ανακρίβειες προκειμένου να δικαιολογήσει αυτή την απαράδεκτη αντιενωτική  στάση της, τις οποίες ανακρίβειες, για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο, επανέλαβε  σήμερα Πέμπτη (13/06) και από το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών στην εκπομπή του Γ. Χουδαλάκη.

Ισχυρίστηκε, λοιπόν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι η τάχα από το ΄17 ήθελε την συνεργασία με την ΛΑ.Ε και άλλες δυνάμεις, πράγμα, όμως, που διαψεύδουν κατηγορηματικά από την ΛΑ.Ε και ισχυρίζονται ότι το αντίθετο ακριβώς συνέβαινε : η Ζ. Κωνσταντοπούλου αρνείτο με διάφορες προφάσεις κάθε ιδέα συνεργασίας, την οποία είχε μαλλιάσει η γλώσσα του να υπερασπίζεται δημόσια, μέχρι παρεξήγησης,  ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος έφτασε στο σημείο, δεχόμενος πυρά από το εσωτερικό της ΛΑ.Ε,  να εμφανίζει λευκό χαρτί με την υπογραφή του και καλούσε όλους τους άλλους και πρώτα απ’ όλα την Ζ. Κωνσταντοπούλου να βάλουν όλου τους όρους και τις προϋποθέσεις μια ευρύτατης, χωρίς αποκλεισμούς, συνεργασίας όλων των αριστερών, των προοδευτικών, των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων που δεν έχουν λερώσει τα χέρια με μνημόνια και αμφισβητούν το σημερινό σύστημα αποικιοποίησης της Χώρας.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να κατηγορεί η Ζ. Κωνσταντοπούλου την ΛΑ.Ε, χωρίς καμμία στοιχειώδη ευαισθησία σε πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στην ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και με πολλές προσωπικές θυσίες και απεριόριστη ανιδιοτέλεια, λέγοντας (ότι) η ΛΑ.Ε δεν έχει κόψει τάχα τους δεσμούς της με τον ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ίσως, όπως μας λένε κύκλοι της Αριστεράς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξέλαβε ή και να συνεχίζει να εκλαμβάνει, ως αδυναμία το γεγονός ότι  τα στελέχη της ΛΑ.Ε και πρώτα απ΄ όλα ο Π. Λαφαζάνης, για να μη δώσουν λαβές στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν απαντούσαν στις βαρύτατες αλλά παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Κανένας  δεν έχει πολιτική ασυλία στην χώρα. Κανένας και καμμιά δεν βρίσκεται πολιτικά στο απυρόβλητο και αυτό θα το αντιληφθούν γρήγορα όσοι έχουν παρεξηγήσει τα πράγματα.

Τις προηγούμενες μέρες ανώτερα στελέχη της ΛΑ.Ε μετέφεραν στην Ζωή Κωνσταντοπούλου όχι πρόταση «συγκόλλησης» όπως φέρεται να είπε, αλλά επίσημη πρόταση συνεργασίας της ΛΑ.Ε και όχι απλώς του “Αριστερού Ρεύματος”, η οποία έπαιρνε υπόψη τους συσχετισμούς που προέκυψαν στις ευρωεκλογές  και κινείτο σε πλαίσια λογικής, αλληλοσεβασμού και αξιοπρέπειας όλων των πλευρών.

Τα στελέχη αυτά, κάνοντας την πρόταση συνεργασίας, δήλωσαν έτοιμα να ακούσουν και να συζητήσουν κάθε άλλη σκέψη συνεργασίας.

Ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα τους απαντήσει και μάλιστα σε συγκεκριμένη εντός ημερών προθεσμία, δεν το έκανε ή μάλλον το έπραξε πολύ αργότερα δημοσίως διαστρεβλώνοντας τον χαρακτήρα της πρότασης και αρνούμενη κάθε συνεργασία.

Δικαίωμα της. Δεν έχει, όμως, δικαίωμα μια στάση άρνησης συνεργασιών να την φορτώνει σε άλλους με διάφορα προσχήματα.

Τέλος, για να κλείσω κάπως αισιόδοξα, τονίζω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για θετικές σκέψεις επί μιας συνεργασίας που θα είναι αμοιβαία επωφελής, και κυρίως επωφελής για τον τόπο και τον λαό.

Έτσι κι αλλιώς πάντως αυτή η υπόθεση, ανεξαρτήτως κατάληξης,  θα έχει συνέχεια  και είναι  βέβαιο  ότι εμείς απ’ αυτές τις στήλες θα επανέλθουμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας