ΕΦΚΑ: Ξεπεσμός διοίκησης και παρατρεχάμενων με εκδρομές και ταξίδια αναψυχής

1405
εφκα

Πολυτελείς εκδρομές και ταξίδια αναψυχής για τη Διοίκηση και τα στελέχη του ΕΦΚΑ πληρωμένα από βρετανική εταιρεία που συναλλάσσεται μαζί του, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων ΟΑΕΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

 Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε και ξεκίνησε ήδη την πραγματοποίηση σεμιναρίων επιμόρφωσης για τα στελέχη των ΠΥΣΥ (Περιφερειακών Υπηρεσιών Συντονισμού και Υποστήριξης) απ’ όλη την Ελλάδα σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Λουτράκι! Προφανώς γιατί θα μπορέσουν να εμπεδωθούν πιο εύκολα τα νέα “σύγχρονα” καθήκοντα του ΕΦΚΑ δίπλα στο κύμα με συνοδεία από καλαμαράκια!

Τα έξοδα για αυτά τα σεμινάρια τα αναλαμβάνει η βρετανική συμβουλευτικής εταιρία NiCo, που προφανώς θέλει να ευχαριστήσει τον ΕΦΚΑ για τη στενή συνεργασία που έχει μαζί του. Φυσικά με το αζημίωτο!

Όμως τα μηνύματα που στέλνονται από αυτές τις κινήσεις είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν στις χειρότερες συνθήκες που θα μπορούσαν να υπάρξουν σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή επιχείρηση Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς σεμινάρια και χωρίς υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Και αντί η Διοίκηση και τα στελέχη της να προσπαθούν να επιμορφώσουν πραγματικά το προσωπικό και να διορθώσουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους, κανονίζουν εκδρομές για κάποιες δεκάδες άτομα!

Και δεν συμβαίνουν μόνο αυτά: Η NiCo προσφέρει επίσης δωρεάν διακοπές για τον Διοικητή, τους Υποδιοικητές, τους Γενικούς και πολλούς διευθυντές στην έδρα της στη Βορ. Ιρλανδία. Ήδη υπάρχει συνωστισμός στελεχών για να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους!

Τι καλύτερο δώρο για αυτά τα στελέχη (και την πολιτική ηγεσία) που με τις αποφάσεις τους διαλύουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και καταστρέφουν την ψυχική υγεία των εργαζομένων;

Δυστυχώς η υποκρισία, η αλαζονεία και η υπεροψία των ανθρώπων της διοίκησης και της κυβέρνησης δεν έχει όρια! Το ρουσφέτι και ο νεποτισμός κυριάρχησε και στους ανθρώπους της (απερχόμενης) κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε θέση της ιεραρχίας του ΕΦΚΑ.

Από τη μία η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να αγωνιούν και να έρχονται διαρκώς σε προστριβές με τους ασφαλισμένους, γιατί δεν λειτουργεί τίποτα σωστά στον ΕΦΚΑ, και από την άλλη οι διοικούντες να κανονίζουν εκδρομές και ταξίδια αναψυχής!

Είναι δύο ενέργειες παντελώς αντισυναδελφικές. Μόνο η ντροπή και το αίσχος θα χαρακτηρίζει τις ενέργειες αυτής της Διοίκησης, των στελεχών της και της πολιτικής ηγεσίας! Και όχι μόνο για αυτά, αλλά και για τη συνολική αδιαφορία απέναντι στους εργαζόμενους και για την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας