Η Ελλάδα στρατοδικείο του Ερντογάν: Ο Κοντονής προτείνει να δικαστούν στην χώρα μας οι Τούρκοι αξιωματικοί

1677
τουρκία

Νέα διάσταση στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών έδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αφήνοντας άφωνους όσους τον άκουσαν.
Όπως είπε, το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα μελετά η κυβέρνηση στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.
Στην ουσία ο Σταύρος Κοντονής ζητά να μετατραπεί η Ελλάδα σε στρατοδικείο της Άγκυρας, με κατηγορητήριο και «στοιχεία» που θα παράσχει στη χώρα μας ο εφέντης Ερντογάν και οι υπηρεσίες των τουρκικών αρχών Ασφαλείας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ του νόμου οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.
«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ποινικού κώδικα (σ.σ που επιγράφεται εγκλήματα στην αλλοδαπή μπορούν να τιμωρούνται κατά τους ελληνικούς νόμους). Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Μπορεί ο Σταύρος Κοντονής να αποκλείει, δήθεν, την έκδοση των «8», αλλά το νέο δίλημμα που θέτει για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς είναι να καταλήξουν ή στις τουρκικές φυλακές ή στις αντίστοιχες ελληνικές φυλακές!

1 σχόλιο

  1. Προτείνω η ΛΑ.Ε. να οργανώσει άμεσα εκδήλωση συμπαράστασης προς τον τούρκο αξιωματικό, που ενώ ελληνική δευτεροβάθμια διοικητική αρχή του χορήγησε άσυλο, η Κυβέρνηση πανικόβλητη από πιθανή αντίδραση του ΕΡΝΤΟΓΑΝ, προσέβαλε την απόφαση, ο τούρκος συνελήφθηκε και κρατείται και η χώρα διασύρεται διεθνώς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας