Η Ελλάδα στην κόψη του ξυραφιού με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τυμβωρυχούν για την καρέκλα της εξουσίας

3396
μητσοτάκης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για άλλη μια φορά, όπως αναρίθμητες στο παρελθόν, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να κλείσει συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση έως τις 7 Απριλίου.

Την ίδια ώρα έγκυρες πηγές από την ΕΕ έσπευσαν να κινηθούν σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος. Αυτές οι πηγές έλεγαν ότι δεν υπήρξε αρκετή πρόοδος σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό, το συνταξιοδοτικό, την αγορά εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας κλπ.

Με δυο λόγια τζίφος!

Πιστέψτε όποιον θέλετε ή κάντε το καλύτερο. Πετάξτε και τους δύο στα σκουπίδια. Γιατί εκεί είναι η θέση τους.

Διότι τόσο η κυβέρνηση και φυσικά η μνημονιακή αντιπολίτευση, όσο και η ΕΕ με το ΔΝΤ εξαπατούν τον ελληνικό λαό και ζημιώνουν αφόρητα μια ταλαιπωρημένη και έρημη χώρα, παίζοντας μεταξύ τους βρώμικα παιχνίδια σκοπιμότητας και τακτικής.

Κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση, πρώτα απ’ όλα η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, παίζουν ανάμεσά τους παιχνίδια καρέκλας των προνομίων και των συμφερόντων της σε έναν άθλιο πολιτικό υπαλληλικό ρόλο.

Από την άλλη οι πιστωτές, ΕΕ και ΔΝΤ, παίζουν άγριο παιχνίδι με διαφορετικές στοχεύσεις.

Το ΔΝΤ επιδιώκει να βρει εύσχημο τρόπο να φύγει από το ούτως ή άλλως αποτυχημένο ελληνικό πρόγραμμα, για να διατηρήσει, υποτίθεται, τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας που του έχουν απομείνει.

Η γερμανική ΕΕ δεν θέλει να δεσμευθεί σε τίποτα με την Ελλάδα πριν τις γερμανικές εκλογές και μέχρι τότε το κύριο που την ενδιαφέρει δεν είναι τόσο το γρήγορο ξεκαθάρισμα σχετικά με την ύπαρξη ή μη της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά το πώς θα «τσουλήσουν» όπως-όπως τα πράγματα με την Ελλάδα, χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται σε Γαλλία και Γερμανία.

Όλοι ξέρουν στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, όπως όλοι ξέρουν – και αν δεν ξέρουν τόσο το χειρότερο – είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στη ΝΔ είτε στα άλλα κόμματα-κοιμητήρια της Βουλής, ότι η Ελλάδα είναι ένα «οικονομικό πτώμα», που το περιφέρουν άταφο μόνο και μόνο γιατί έτσι εξυπηρετούν σκοπιμότητες και άθλια συμφέροντα.

Τα μνημονιακά κόμματα το κάνουν αυτό διότι αν αναγνωρίσουν τον επιθανάτιο ρόγχο, θα το πληρώσουν πανάκριβα και με τεράστιες ποινικές ευθύνες στα βασικά τους πρόσωπα. Το κάνουν, ακόμα χειρότερα, γιατί η μάχη της εξουσίας είναι πάντα πιο σημαντική από οποιανδήποτε άλλη θετική και ανιδιοτελή υπηρεσία στον τόπο.

Η γερμανική ΕΕ, επίσης, γιατί το ΔΝΤ επιθυμεί να ξεκουμπιστεί από το πρόγραμμα, θέλει να κρατάει «άταφο» το ελληνικό «οικονομικό πτώμα», μόνο και μόνο διότι Merkel και Schäuble, είναι αδύνατον να διανοηθούν μια ριζοσπαστική λύση του ελληνικού προβλήματος και επιδιώκουν, όπως-όπως, να το μεταφέρουν σε άλλα χέρια για να μη σκάσει η ελληνική βόμβα της βέβαιης χρεοκοπίας στα χέρια τους. Διότι τότε στην Γερμανία θα τους κρεμάσουν ανάποδα.

Γιατί είναι αυτοί που επέβαλαν στην Ελλάδα τρία μνημονιακά προγράμματα, υποτίθεται για να σώσουν τη χώρα και για να πληρώσει η τελευταία το υποτιθέμενο χρέος της (στην πραγματικότητα αρωγή στις ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες).

Αντ’ αυτών η Ελλάδα αντί να σωθεί, χρεοκόπησε. Η Γερμανία έχασε τα λεφτά της και η Ελλάδα ψάχνει για νέο «προστάτη».

Merkel και Schäuble δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν.

Να γιατί, λοιπόν, παθαίνουν πανικό στην ιδέα της ελληνικής χρεοκοπίας και της συνακόλουθης εξόδου από την ευρωζώνη ή και το αντίστροφο.

Όταν ο Schäuble έστελνε μήνυμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, έτρεμε αυτήν την έξοδο, αλλά έτσι βολιδοσκοπούσε τις προθέσεις της εθελόδουλης ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2017, οι πιστώσεις του δημοσίου, που εγγράφονται στον προϋπολογισμό αυτού του χρόνου, θα ανέλθουν σε 563 δισ. ευρώ (!) περίπου και αποτυπώνουν τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις με swaps και συμφωνίες επαναγοράς χρέους του παρελθόντος και του παρόντος, για τις οποίες οι ποινικές ευθύνες είναι κακουργηματικές.

Πώς μπορούν να αποπληρωθούν τέτοια χρέη, τα οποία είναι και έκνομα και παροιμιώδη;

Και πώς είναι δυνατόν να υπάρχει μια τόσο εγκληματική πολιτική ελίτ στη χώρα που σε τέτοιες καταστάσεις δεν τολμά να ψελλίσει την ανάγκη διαγραφής του χρέους, ούτε καν μεγάλου μέρους του;

Και όμως, τούτη την ώρα γίνονται συζητήσεις για πολυετή πρωτογενή πλεονάσματα φανταστικού ύψους 3,5% του ΑΕΠ (εκτός και αν το ΑΕΠ πέσει κάτω του ημίσεος) και νέα μέτρα που θα δώσουν την χαριστική βολή στο αφορολόγητο, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, τη δημόσια ενέργεια και τον δημόσιο πλούτο μαζί.

Και μπαίνουν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί η Γερμανία και να δοθεί η ψεύτικη εντύπωση, το ψέμα καταστροφής μιας χώρας, ότι μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές και να αποπληρώσει ένα χρέος που στα επόμενα χρόνια μετά το 2020 σταδιακά θα εκτοξευθεί ίσως και στο 400% του ΑΕΠ!

Πόσο είναι δυνατόν να ψηφισθούν τώρα μέτρα τέτοιας έκτασης κοινωνικής εξόντωσης, όπως αυτά που ζητούν ΕΕ και ΔΝΤ, όταν το 2017 είναι η χρονιά που ερημώνουν οι εμπορικές αγορές και άνθρωποι, είτε από έλλειψη φροντίδας, είτε από ασιτία θα πεθαίνουν της πείνας, όπως τα κατοχικά χρόνια;

Όλες οι πολιτικές εξελίξεις μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι δυνατές και όλα τα πολιτικά και κοινωνικά ενδεχόμενα δυνατά. Θα λέγαμε μάλιστα ότι αυτό που θα προκύψει μάλλον θα συνιστά έκπληξη, την οποία κανείς δεν θα έχει προβλέψει και όλοι θα ισχυρίζονται, ως συνήθως, ότι την είχαν προείπει.

Η τραγωδία είναι, ότι οι δημοσκόποι και τα καλολαδωμένα Μέσα Ενημέρωσης θέλουν να μας πείσουν, ότι λύση είναι ο μακάβριος Κυρ. Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που, είτε ως βουλευτής, είτε ως υπουργός, δεν υπάρχει εντολή των πιστωτών που να μην την έχει εκτελέσει και μνημονιακή βρωμιά που να μην την έχει στηρίξει.

Η λύση σήμερα στην Ελλάδα είναι η λαϊκή εξέγερση και η ανατροπή για όσους/-ες δεν θέλουν να χρεωθούν τον αφανισμό μιας χώρας και την συνενοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας και σε μια από τις μεγαλύτερες ληστείες.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας