Η Ελλάδα πρώτη σε θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα

1260
καρκίνο

Παρά τη σημαντική μείωση των καπνιστών η χώρα μας παραμένει πρώτη σε θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη.

Κάθε χρόνο απ΄ αυτή την μορφή καρκίνου χάνεται ο πληθυσμός ενός νησιού όπως η Ικαρία ή η Λέρος. Αν συνυπολογίσουμε και τους άλλους καρκίνους και ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα σε λίγα χρόνια θα ξεκληρίζει τον πληθυσμό ενός νησιού των Κυκλάδων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ) Ευάγγελος Φιλόπουλος ξεδιπλώνει τα δυσάρεστα δεδομένα για τη «σύγχρονη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των ανθρώπων» και προειδοποιεί: «εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικά προβλήματα που οφείλουμε να επιλύσουμε με ταχύ ρυθμό».

Προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΑΕ καλεί την Πολιτεία αλλά και τους πολίτες να στρατευθούν στις προσπάθειες για να αποτρέψουν τους νέους και τις νέες να αρχίσουν το κάπνισμα, να βοηθήσουν τους καπνιστές να απελευθερωθούν από τη συνήθεια του καπνίσματος, να περιφρουρήσουν την υγεία των μη καπνιστών με την εφαρμογή των νόμων για απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους και κέντρα αναψυχής και παράλληλα να απαιτήσουν την απαγόρευση σε ευαίσθητους δημόσιους ανοικτούς χώρους, όπως είναι οι παιδικές χαρές, οι παραλίες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πάρκα κ.λ.π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας