Η Εισαγγελέας του ΔΠ Δικαστηρίου κατηγόρησε το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

1295
μέρκελ

Fatou Bensouda: Η μεταφορά πληθυσμού από τα κατεχόμενα εδάφη αποτελεί έγκλημα πολέμου!

Από το 2014 η Παλαιστίνη έχει υποβάλλει  στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τις πρώτες αποδείξεις για τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ, ζητώντας να επιταχυνθεί η έρευνα για τις παραβιάσεις αυτές.
Τότε, πριν 4,5 χρόνια, μετά τη συνάντηση με την επικεφαλής Εισαγγελέα του ΔΠΔ Fatou Bensouda, ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριγιάντ αλ Μαλίκι, είχε δηλώσει ότι, είχε υποβάλλει τους φάκελους σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα το 2014, καθώς και για τους Ισραηλινούς οικισμούς στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και την μεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ.

Η Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), Fatou Bensouda, προειδοποίησε σε έντονο ύφος την Τετάρτη, 24/10/2018 ότι η μεταφορά πληθυσμού σε κατεχόμενο έδαφος αποτελεί έγκλημα πολέμου. Δήλωσε δε, σχετικά με την κατάσταση στην Παλαιστίνη «Παρακολουθώ με ανησυχία την προγραμματισμένη εκτόπιση της κοινότητας των Βεδουίνων του χωριού Khan al-Ahmar στη Δυτική Όχθη. Η επικείμενη βίαιη εκκένωση των κατοίκων φαίνεται ότι θα επιφέρει περαιτέρω κλιμάκωση και βία». Εξέφρασε επίσης την βαθιά της ανησυχία για τη συνεχιζόμενη βία στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ!

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης, η εκτεταμένη καταστροφή περιουσίας χωρίς να συντρέχουν στρατιωτικοί λόγοι και οι μετακινήσεις πληθυσμού σε κατεχόμενο έδαφος αποτελούν εγκλήματα πολέμου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με περίσσιο θράσος και έπαρση, που αρμόζει  σε κονκινσταδόρες και μέσω του εκπροσώπου τους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας  κατέστησαν σαφές ότι:  «…είμαστε αντίθετοι σε ενέργειες εναντίον του Ισραήλ στο ΔΠΔ! Δεν πιστεύουμε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να προσχωρήσουν στο Καταστατικό της Ρώμης και να ενταχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

110 χώρες είναι μέλη του Δικαστηρίου και άλλα 38 έχουν υπογράψει αλλά, δεν έχουν επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης. Tο Ισραήλ, το Σουδάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπέγραψαν και κατόπιν απέσυραν την υπογραφή τους και δεν συμμετέχουν!

Το «εργαλείο» της Εθνοκάθαρσης και του Εποικισμού έχει χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία  στην Κύπρο και μας αφορά ιδιαίτερα. Από το 2014, έχει υποβληθεί το αίτημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με πολυσέλιδο έγγραφο με τεκμήρια καλώντας το Δικαστήριο να ξεκινήσει ποινική διαδικασία εναντίον Τούρκων αξιωματούχων που ενέχονται στο συνεχιζόμενο έγκλημα του εποικισμού στην Κύπρο. Τα στοιχεία του εποικισμού με μαζικές «πολιτογραφήσεις» στο κατοχικό καθεστώς ως τα τεράστια έργα υποδομής που η Τουρκία δημιουργεί στα κατεχόμενα, αποτελούν ολοφάνερη απόδειξη για το έγκλημα του εποικισμού! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας