Η “γκριζοποίηση” Αιγαίου-Ανατ. Μεσογείου και η “αμερικανοποίηση” του ελληνικού κατεστημένου

1188
αιγαίου

Ζούμε ένα πραγματικό ξεσάλωμα από την Τουρκία.

Συμπεριφέρεται ως φεουδάρχης της περιοχής. Συμπεριφέρεται ως Ελλάδα και Κύπρος να μην υπάρχουν ή κάτι χειρότερο, ως να είναι “σκουπίδια“.

Ανενόχλητη η Τουρκία αλωνίζει στην Συρία και το Ιράκ. Είναι η μόνη χώρα που διατηρεί παράνομα με πλήρη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς Δικαίου, κατοχικά στρατεύματα σε τρεις χώρες: Συρία, Ιράκ και από παλιά στην Κύπρο.

Και όμως δεν υπάρχει καμιά απολύτως αντίδραση. Άκρα του τάφου σιωπή! Τσιμουδιά! Ακόμα και στην Ελλάδα, μα τι λέω, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχει λησμονηθεί., αν δε θεωρείται και κάτι φυσιολογικό και κανονικό, ακόμα και παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Και όχι μόνο αυτό, πυκνώνουν οι γραμμές όλων εκείνων που έφτασαν στο σημείο να θεωρούν ανοικτά ως αμυντικό εργαλείο και στοιχείο εξισορρόπησης, την στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην Βόρεια κατεχόμενη Κύπρο.

Το κατάντημα και ο εξευτελισμός δεν έχουν όρια ή μάλλον τα έχει υπερβεί εδώ και καιρό ο σύγχρονος ραγιαδισμός και δοσιλογισμός που κυριαρχεί στο ελληνικό “μπαντουστάν“.

Τα έχουν υπερβεί, που λέει ο λόγος. Γιατί εκεί που λες ότι δεν πάει παραπέρα, έρχεται το επόμενο θρασύτερο τουρκικό πλήγμα.

Μας πιπιλίζαν τα αυτιά στην Ελλάδα ότι οι ΗΠΑ προστατεύουν τα θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και την γεώτρηση της Exxon Mobile. Αποκαλύπτεται τώρα το βρώμικο συνεταιρικό παιχνίδι Τουρκίας – ΗΠΑ. Ενώ πραγματοποιείται η γεώτρηση της Exxon Mobile, η Τουρκία εξαγγέλλει άμεσα την δική της γεώτρηση σε χώρο που θεωρεί ότι έχει, δήθεν, θαλάσσια δικαιώματα το παράνομο ψευδοκράτος στην Β. Κύπρο.

Πάλι καμιά διεθνής αντίδραση. Το κορόιδο οι ΗΠΑ. Άλλωστε αμερικάνικά γεωτρύπανα θα πραγματοποιήσουν και τις νόμιμες και τις παράνομες γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο!

Η Κυπριακή Δημοκρατία νόμιζε ότι με την στήριξη των ΗΠΑ θα πήγαινε για μαλλί και βγαίνει τώρα και μπλεγμένη και κουρεμένη! Η διχοτόμηση μάλιστα ετεροβαρής και πολύ βαθύτερη σε σχέση με πριν, προωθείτε τώρα και δια της εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων.

Υπάρχουν, όμως και χειρότερα. Πολύ χειρότερα. Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τις εμφάνισε τις προηγούμενες μέρες και επισήμως βροχή από χάρτες με τα υποτιθέμενα θαλάσσια δικαιώματα της Τουρκίας. Στους χάρτες αυτούς εξαφανίζονται Ρόδος, Κάρπαθος, Καστελόριζο, Κρήτη ακόμα και Κύπρος!!! Τα νησιά, ακόμα και η Κύπρος, παρ’ ότι είναι κράτος έχουν κατά την Άγκυρα μόνο χωρικά ύδατα και ΑΟΖ! Η Τουρκία μοιράζει την ΑΟΖ με την λογική της μέσης γραμμής από το ηπειρωτικό της έδαφος απευθείας με Λιβύη και Αίγυπτο. Αυτήν την λογική της μέσης γραμμής θέλει να εφαρμόσει η Τουρκία και στο Αιγαίο, εξαφανίζοντας τα νησιά του Αιγαιακού χώρου. Αφού η Τουρκία επέβαλλε το Πρωτόκολλο της Βέρνης με βάση το οποίο η Αθήνα δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο θαλάσσιο χώρο πέραν των 6 ν.μ, ακόμα και έξω από την Αττική, έρχεται τώρα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διαγράφει τα ελληνικά νησιά και διεκδικεί να επιβάλλει την μέση γραμμή ως θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα σε ηπειρωτικούς όγκους.

Τα “παπαγαλάκια” στην Αθήνα, κυβερνητικά και μμε, προσπαθούν να εξωραΐσουν τα πράγματα και να εμφανίσουν την Τουρκία ως τάχα απομονωμένη, να κάνει σπασμωδικές κινήσεις.

Εδώ η Τουρκία έχει απλώσει χέρια και πόδια, ως απόλυτος δερβέναγας σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, χωρίς κανένας “σύμμαχος” στη διεθνή σκηνή (ΗΠΑ, Βρυξέλλες, Γερμανία, ΝΑΤΟ κλπ) να αντιδρά, και το ψοφοδεές, υποτελές και έμφοβο κατεστημένο στην Ελλάδα και Κύπρο απαντά με …αθρόα εγκατάσταση καζίνο σε Αθήνα, Λευκωσία και Λάρνακα και με ακόμα μεγαλύτερη αποικιοποίηση σε ΗΠΑ, Γερμανία και την βδελυρή γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Τα θαλάσσια δικαιώματα και τα πραγματικά ή υποτιθέμενα ενεργειακά αποθέματα σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, ίσως και στο Ιόνιο, θα αποτελέσουν, ήδη αποτελούν, το όχημα μεγάλων ανακατατάξεων, πολιτικών, συνοριακών, οικονομικών, στην περιοχή με την Τουρκία να προωθεί ένα περιφερειακό επικυρίαρχο ρόλο ηγεμόνα προς κράτη “παρίες” και “δορυφόρους”.

Αποτελεί έγκλημα το διεφθαρμένο, παραδομένο και παρακμιακό ελληνικό κατεστημένο να έχει την αυταπάτη πως θα βρει τις ΗΠΑ και τη Γερμανία σύμμαχο και αρωγό στην προσπάθεια του να κατοχυρώσει τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας.

ΗΠΑ και Βρυξέλλες έχουν ως αδιαπραγμάτευτη στρατηγική να τα ξαναβρούν με την Τουρκία, ξεπουλώντας τα ελληνικά συμφέροντα.

Και κυρίως ΗΠΑ και Βρυξέλλες, πέρα από τις δικές τους αντιθέσεις, παίζοντας με τα κράτη της περιοχής ως η γάτα με το ποντίκι, θέλουν να διασφαλίσουν τον δικό τους υπερηγεμονικό ιμπεριαλιστικό ρόλο και έλεγχο χωρών και της ευρύτερης ζώνης από τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο έως την Μ. Ανατολή.

Η Ελλάδα χρειάζεται άμεση ανατροπή, βαθιά δημοκρατική ριζοσπαστική ανατροπή, η οποία θα διώξει τον φόβο, θα αναπτερώσει την λαϊκή και εθνική αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη στο μέλλον και θα φέρει στο προσκήνιο ένα πραγματικό σχέδιο προοδευτικής ανασυγκρότησης, οικονομικής ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης και μια νέα ζωογόνα πνοή εθνικής ανεξαρτησίας και ανεξάρτητης πολυδιάστατης πολιτικής διεθνών πολιτικών οικονομικών σχέσεων.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας