Η Αραβική Δημοκρατική Νεολαία έπιασε τα όπλα για να πολεμήσει τους Τούρκους στην Εφρίν

1761
συρια

Άραβες νεολαίοι της Συρίας, μέλη του Δημοκρατικού Κινήματος Αραβικής Νεολαίας, ανακοίνωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στην κουρδική αντίσταση στο καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.
Στις 20 Ιανουαρίου ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», όπως ονόμασε την επίθεσή του στους Κούρδους της Εφρίν.
Δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού, συνολικής δύναμης 20.000 ανδρών και 5.000 τουρκόφιλοι ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), επιτίθενται σε μια δύναμη από 10.000 Κούρδους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
Στόχος της Τουρκίας η εξολόθρευση των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού(YPG), της κυρίως συνιστώσας των SDF.
Οι Άραβες δημοκρατικοί νεολαίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημοτικό σχολείο της Κεφέρ Νάγια και οπλισμένοι διάβασαν δήλωση με την οποία εντάσσονται στην αντίσταση της Εφρίν.
«Αφού ηττήθηκαν οι συμμορίες του Ισλαμικού Κράτους που υποστηρίζονταν από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ερντογάν τώρα προσπαθεί να επιτεθεί στην Εφρίν με άλλες φατρίες. Η αραβική νεολαία δεν θα επιτρέψει μια τουρκική εισβολή και θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις της», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας