Ηττώνται αυτοί που δίνουν μάχες, κ. Τσακαλώτο! Οι ριψάσπιδες συμβιβάζονται

1833
μάχες

Αποκαλυπτικά τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μη διστάζοντας να διαστρεβλώσει και τα πραγματικά γεγονότα που καθόρισαν τον επαίσχυντο μνημονιακό συμβιβασμό του 2015 και την πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

“Το 2015 ξεκινήσαμε με την άποψη ότι θα καταφέρναμε μια καλύτερη συμφωνία για το χρέος, αλλά ηττηθήκαμε”, είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Σχολή Διεθνών Θεμάτων στο Παρίσι.

Για να τεκμηριώσει τα όσα ισχυρίστηκε, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε σχέδιο του Σόιμπλε για Grexit. Εμφανίζοντας ως πραγματική απειλή την ολοφάνερη μπλόφα του βασικού εκπροσώπου της γερμανικής οικονομικής πολιτικής, που, βέβαια, το μόνο που δεν ήθελε ήταν η αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης, γνωρίζοντας πως ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας θα είχε αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες συνέπειες για τη συνολική συνοχή όχι μόνο της Ευρωζώνης αλλά και της Ε.Ε.

Δικαιολογεί, έτσι, την εγκατάλειψη ενός ισχυρού όπλου της Ελλάδας, που υπό την απειλή της εξόδου από το ευρώ μπορούσε να ασκήσει αποτελεσματικές πιέσεις, χωρίς να μπλοφάρει.

Και το κάνει για να δικαιολογήσει, στη συνέχεια, το “ηττηθήκαμε”. Σε μια μάχη που δεν δόθηκε, αλλά το πεδίο διεξαγωγής της εγκαταλείφθηκε άτακτα, τότε ακριβώς που η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού διακήρυξε έμπρακτα, με το ιστορικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, την πρόθεσή του να στηρίξει κάθε κίνηση απεμπλοκής από τα μνημονιακά δεσμά. Ακόμη και με ρήξεις με τις δυνάμεις εκείνες που αντιστρατεύονταν αυτό το ΟΧΙ, όσο ισχυρές κι αν ήταν.

Αυτή τη λαϊκή αποφασιστικότητα πρόδωσε το καλοκαίρι του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του. Και στη βάση αυτής της προδοσίας κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ως υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Που για να δικαιολογήσει την προδοσία, δεν διστάζει ακόμη και μπροστά στον κίνδυνο της αυτογελοιοποίησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας