ΗΠΑ-Υπ.Εμπορίου Γ.Ρος προειδοποιούν Ελλάδα: Μην πέσετε στην παγίδα της Κίνας!

1353
ναυπηγοεπισκευαστική

Οι ΗΠΑ εκδηλώνουν εντελώς άκομψα την βαθιά ανησυχία τους από την οικονομική διείσδυση της Κίνας στην Ελλάδα, την οποία ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, χαρακτηρίζει παγίδα και συμβουλεύει την χώρα μας να μην αλλάξει συμμαχίες, δείχνοντας, έτσι, χωρίς ίσως να το θέλει, τον πανικό, την παρακμή και τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι ΗΠΑ.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι ο Γ. Ρος, ενώ λέει όλα τα προηγούμενα, εκθειάζει περιέργως την εκποίηση του λιμανιού του Πειραιά στην Κίνα, που αποτελεί στρατηγική εκχώρηση κυριαρχίας της χώρας μας προς την Κίνα.

Για τους μακροπρόθεσμους κινδύνους οι οποίοι απορρέουν από τη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα, προειδοποίησε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, μιλώντας στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του hellasjournal.gr του Μιχάλη Ιγνατίου, ο Ρος, αφού επαίνεσε τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά (!), που ελέγχει πλέον η Κίνα, πρόσφερε στην Ελλάδα μία συμβουλή:”η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες. Δεν πρέπει η Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας“.

Σε αντίθεση με τα όσα συμβουλεύει ο Γ. Ρος, η Ελλάδα, όπως έχει επανειλημμένα και με έμφαση υποστηρίξει η Iskra, η χώρα μας έχει ανάγκη από μια στροφή στην Ανατολή και πρώτα απ’ όλα με την Ρωσία αλλά και με την Κίνα. Μόνο που οι σχέσεις της χώρας μας με αυτές τις μεγάλες δυνάμεις της Ανατολής, οφείλουν να είναι σχέσεις αμοιβαίου οφέλους και όχι ετεροβαρείς και πολύ περισσότερο σχέσεις εθελοδουλίας και υποταγής προς αυτές, όπως, δυστυχώς, εξελίσσονται σε σημαντικό βαθμό οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, πράγμα καθόλου μοιραίο και το οποίο κατά κύριο λόγο οφείλεται στην μακραίωνη λογική εξάρτησης που διαπερνά το ελληνικό κατεστημένο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας