ΗΠΑ: Αποστολή 120.000 στρατιωτών στην Μέση Ανατολή σε περίπτωση κλιμάκωσης

1153
ηπα

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σανάχαν την περασμένη Πέμπτη παρουσίασε ένα επικαιροποιημένο στρατιωτικό σχέδιο σε συνεδρίαση των κορυφαίων βοηθών εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ, ανέφεραν τα ΜΜΕ.

Το Πεντάγωνο έχει σχεδιάσει να στείλει 120.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή σε περίπτωση που το Ιράν αποφασίσει να επιταχύνει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ή να επιτεθεί στις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις σχεδιάσθηκαν από ομάδα που διευθύνθηκε από τον σύμβουλο ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι τους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Δεν είναι ωστόσο σαφές εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα στείλει τόσα πολλά αμερικανικά στρατεύματα πίσω στη Μέση Ανατολή, σημειώνουν οι Times.

Οι εντάσεις είναι εξαιρετικά υψηλές στην περιοχή τον τελευταίο καιρό. Πρόσφατα, η Ουάσινγκτον ισχυρίστηκε ότι το Ιράν είχε στοχεύσει αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ και είναι υπεύθυνο για εκατοντάδες θανάτους Αμερικανών στρατιωτών, ενώ τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τρομοκρατική οργάνωση το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC).

Η Τεχεράνη έχει επισημάνει ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να πιέσει το Ιράν να διαπραγματευτεί μια δυσμενή συμφωνία, αφότου ο Τραμπ απέσυρε την στήριξη των ΗΠΑ στην συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν του 2015 τον περασμένο Μάιο, το οποίο προέβλεπε την άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα το Ιράν να διατηρεί τον ειρηνικό χαρακτήρα πυρηνικό πρόγραμμα. Η Ουάσιγκτον επανέφερε τις κυρώσεις στην ιρανική οικονομία από τότε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας