ΗΠΑ-Αποκαλύπτουν «χρήσιμες διαβουλεύσεις» με Τουρκία για Λιβύη, πίσω από πλάτες Ελλάδας

682
ΗΠΑ-Αποκαλύπτουν «χρήσιμες διαβουλεύσεις»

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν μέσω του πρεσβευτή τους στη Λιβύη ότι πραγματοποιούνται «χρήσιμες συζητήσεις» με την Τουρκία, μεταξύ άλλων και για την εκλογική διαδικασία στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, αποκάλυψε ότι γίνονται «χρήσιμες διαβουλεύσεις» με την Τουρκία για την τις εξελίξεις στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

 «Για μια ευρεία ατζέντα»

Σύμφωνα μάλιστα με ανάρτησή του στο Twitter, οι συζητήσεις αυτές περιλαμβάνουν και την εκλογική διαδικασία.

«Χρήσιμες διαβουλεύσεις στην Αγκυρα για μια ευρεία ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της εκλογικής διαδικασίας», ανέφερε ο Νόρλαντ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στο μεταξύ, η Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή στη Λιβύη ανακοίνωσε προκαταρκτική λίστα με 73 υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ άλλοι 25 υποψήφιοι αποκλείστηκαν.

Η υποψηφιότητα Ντμπεϊμπά

Το Εφετείο Τρίπολης ακύρωσε την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά στις προεδρικές εκλογές.

Το Εφετείο έκανε δεκτή την ένσταση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (UMH) Φετίχ Μπασάγκα κατά της υποψηφιότητας του πρωθυπουργού της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά και ακύρωσε την απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής για την αποδοχή της υποψηφιότητάς του.


Ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

Ο Ντμπεϊμπά μπορεί ν’ ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ενώπιον των επιτροπών προσφυγών εντός 72 ωρών.

Εάν αυτό γίνει, η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Εφετείο εντός 3 ημερών.

Η υποψηφιότητά του ακυρώθηκε βάσει του άρθρου 12 του Νόμου για τις Προεδρικές Εκλογές, που ορίζει ότι οι υποψήφιοι αποχωρούν από τα καθήκοντά τους τουλάχιστον 3 μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας