Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί… με κινητό τηλέφωνο στο δρόμο!

2885
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Απετράπη πλειστηριασμός οικοπέδου!
Αποφασιστική κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, στην οποία συμμετείχε και η Λαϊκή Ενότητα, στο συμβολαιογραφείο της Βαρβάρας Σγούρα, επί της οδού Καποδιστρίου 18, στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο συμβολαιογραφείο αυτό επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί , μεταξύ των οποίων και ακίνητο (αγροτεμάχιο) αξίας (τιμή εκκίνησης) 110.000 ευρώ με επισπεύδουσα την τράπεζα Alpha Bank. Δηλαδή η τιμή εκκίνησης ήταν πολύ χαμηλότερη από τα 300.000 ευρώ, που η κυβέρνηση επικαλείται συμφωνία της με τους τραπεζίτες, για να μην πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί ακινήτων.

Η παρέμβαση του κινήματος και της ΛΑ.Ε. αποσκοπούσε να ματαιώσει κυρίως αυτόν τον απολύτως απαράδεκτο πλειστηριασμό.
Όταν οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης, Στ. Λεουτσάκος, Π. Σωτήρης και άλλα στελέχη ζήτησαν το πρωί στις 10 να ανέβουν στο συμβολαιογραφείο, ζητώντας να δουν την συμβολαιογράφο, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που το “φρουρούσε” από νωρίς το πρωί απαντούσε ότι η συμβολαιογράφος ήταν απούσα.
Μετά από μισή περίπου ώρα και μετά από διαμαρτυρίες των στελεχών του κινήματος και της ΛΑ.Ε για την απαγόρευση εισόδου τους σε συμβολαιογραφικό γραφείο όπου γινόταν πλειστηριασμός -άκουσον, άκουσον- χωρίς την παρουσία συμβολαιογράφου, τελικά ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης επέτρεψε στους Λαφαζάνη, Στρατούλη να ανέβουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο.

Ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Π. Λαφαζάνης ζήτησε από τους συνεργάτες της συμβολαιογράφου και μίλησε τηλεφωνικά μαζί της. Κατήγγειλε όλες τις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν και εν γένει τους αδιαφανείς αντισυνταγματικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και απαίτησε να σταματήσει ειδικότερα ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του αγροτεμαχίου στον Ωρωπό.

Η κυρία Σγούρα ενημέρωσε ότι ο πλειστηριασμός αυτού του ακινήτου δεν θα πραγματοποιηθεί, επικαλούμενη ότι δεν υπήρξε προσφορά.

Είναι, όμως, προφανές οτι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, ο οποίος κατέρριπτε παταγωδώς την κακοστημένη κυβερνητική προπαγάνδα αλλά και την συκοφάντηση του κινήματος, δεν πραγματοποιήθηκε υπό την πίεση της διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό γραφείο. Από αυτή την άποψη το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια νέα επιτυχία του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Παν. Λαφαζάνης: Έχουν επιβάλλει μεσαίωνα στην χώρα. Κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και στο δρόμο… με κινητό τηλέφωνο

Κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΛΑ.Ε στην Καποδιστρίου για την ακύρωση ηλεκτρονικού πλειστηριασμού αγροτεμαχίου. Κατά την κινητοποίηση ο Παν. Λαφαζάνης και ο Δημ. Στρατούλης μετά από πιέσεις επισκέφθηκαν το συμβολαιογραφείο και στην συνέχεια ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω ενημέρωση – δήλωση:

“Ανεβήκαμε στο γραφείο της συμβολαιογράφου που εκτελεί τους πλειστηριασμούς και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η συμβολαιογράφος απουσιάζει την ώρα που σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα θα έπρεπε να ήταν παρούσα γιατί ήταν το χρονικό διάστημα της εκπλειστηριακής διαδικασίας.

Αφού καταγγείλαμε το γεγονός ως χονδροειδή αυθαιρεσία και παρανομία, ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με την συμβολαιογράφο. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τη συμβολαιογράφο να μας λέει ότι επειδή ο πλειστηριασμός είναι ηλεκτρονικός δεν είναι καθόλου απαραίτητη η φυσική παρουσία της στο συμβολαιογραφικό γραφείο. Απαντώντας, δε, σε ερώτηση μας είπε ότι ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί από την συμβολαιογράφο από οποιοδήποτε μέρος και χώρο, ακόμα και από το σπίτι της ή από το δρόμο με κινητό τηλέφωνο, ακόμα και από το εξωτερικό. Μείναμε άναυδοι από την απάντηση η οποία, αν έχει νομική βάση, μας γυρίζει σε χρόνους μεσαίωνα, όπου με λίγα κλικ σε άγνωστα μέρη, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, χάνονται σπίτια και περιουσίες.

Το θετικό, πάντως, στην κινηματική παρουσία μας ήταν ότι το αγροτεμάχιο τελικά δεν εκπλειστηριάστηκε, διότι κατά την συμβολαιογράφο δεν υπήρξε ….ενδιαφέρον! Πάλι καλά. Καμιά κινητοποίηση δεν πάει χαμένη”.

IMG_20180110_110527

IMG_20180110_110454

IMG_20180110_110537

IMG_20180110_110736

IMG_20180110_110826

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας