Ζητούν πιστοποιητικά ποινικού μητρώου από εργαζόμενους. Σιωπηρή κάλυψη από κυβέρνηση

1246
ποινικού

Προκλητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η εργοδοτική αυθαιρεσία στις μέρες της κυβέρνησης Τσίπρα, που εκδηλώνεται ακόμη και με τον εξαναγκασμό των εργαζομένων να προσκομίζουν… ποινικό μητρώο!

Μια τέτοια περίπτωση καταγγέλλει το  Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας, και συγκεκριμένα την αντισυνταγματική αυτή πρακτική της εταιρίας ιχθυοκαλλιεργειών ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.

Όπως τονίζει το Συνδικάτο, πρόκειται “για το κερασάκι στην τούρτα της εκμετάλλευσης! Είναι φακέλωμα και κάτι παραπάνω!”, που γίνεται με τη σιωπηρή κάλυψη από την κυβέρνηση.

Το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Οι αξιολογήσεις, εσωτερικοί κανονισμοί, ατομικές συμβάσεις με σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποίηση, δουλειά λάστιχο, μισθοί πείνας συνθέτουν μια ασφυκτική κατάσταση μέσα στους εργασιακούς χώρους του κλάδου μας και όχι μόνο.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των ιχθυοκαλλιεργειών “ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕ” που αξιοποιεί τους λεγόμενους εσωτερικούς κανονισμούς, ως μοχλούς καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων αλλά και στην πλήρη ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ)”.

“Όλα αυτά τα τερτίπια, στην ουσία αποτελούν εργοδοτικά εργαλεία περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, μέσα “πειθάρχησης” και “τιμωρίας” κάθε προσπάθειας οργάνωσης και διεκδίκησης, “μπαμπούλας” και απειλή πάνω από το κεφάλι των εργαζομένων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας