Ζαχάροβα για ΑΟΖ Ανατολικής Μεσογείου: Επίλυση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου

1174
ηπα

Την ανησυχία της Μόσχας για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, ως γνωστό, συνεχίζεται η ένταση που οφείλεται στις κινήσεις του τουρκικού στόλου και τους προκλητικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας με το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Η Μόσχα ανησυχεί για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητά συγκράτηση και επίλυση του ζητήματος της ΑΟΖ με βάση το Διεθνές Δίκαιο, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Παρατηρούμε προσεκτικά (και) με αγωνία μια ακόμη αύξηση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Προτείνουμε να επιλυθούν οι διαφορές μέσω διαπραγματεύσεων, βάσει των κοινώς αναγνωρισμένων κανόνων διεθνούς δικαίου» δήλωσε η Ζαχάροβα όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη της Μόσχας σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας.

Σημείωσε δε ότι η Ρωσία προτρέπει να «απέχουν από απερίσκεπτες ενέργειες» και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρόβλημα, πάντως, είναι τόνιζαν πολιτικοί κύκλοι, ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το υπάρχον πανίσχυρο Διεθνές Δίκαιο για τις θάλασσες, το οποίο έχει εγκριθεί το 1982 στο Mondego Bay με τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία δεν έχουν κυρώσει μόνο τρεις χώρες, η Τουρκία και το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας