Ευτελισμός, μπάχαλο και ξεπεσμός στη Βουλή με τη διαδικασία αναθεώρησης Συντάγματος

1010
συντάγματος

Ασφαλώς η δημοκρατική και κοινωνική αναθεώρηση του Συντάγματος και μάλιστα εκ βάθρων είναι αναγκαία για τη χώρα, αν και δεν ήταν το σημερινό Σύνταγμα που ευθύνεται για το κατάντημα της χώρας αλλά οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές υποτέλειας των κατεστημένων κομμάτων.

Αυτά που συνέβησαν, όμως, σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ εξευτελίζουν κάθε έννοια αναθεωρητικών διαδικασιών, ενώ αποκαλύπτουν το αντιδραστικό, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό περιεχόμενο των αναθεωρητικών συνταγματικών επιδιώξεων των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων.

Είναι σαφές, ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΝΔ επιδιώκουν, στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, του ευρωπαϊσμού, του νεοφιλελευθερισμού, της υποτιθέμενης «επιχειρηματικότητας» και της αποθέωσης του ρόλου των αγορών, να προωθήσουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τις ανάλογες τακτικές, προτάσεις αναθεώρησης που θα ενισχύουν συνταγματικά αυτούς τους προσανατολισμούς.

Ταυτόχρονα, βεβαίως, το κάθε κόμμα απ’ αυτά ακολουθεί, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, τακτικές εξυπηρέτησης των πιο στενών κομματικών επιδιώξεών του για τη διατήρηση και κατάκτηση της εξουσίας, οι οποίες φτάνουν στο σημείο να ευτελίζουν, να εξευτελίζουν και να διακωμωδούν κάθε έννοια θεσμικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, και η θέση που εξέφρασε σε δημοσιογράφους για αποχή (να πάνε για «γκαζόζα» και «κατούρημα») οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δεύτερη ψηφοφορία του άρθρου 32, που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε το άρθρο αυτό να μη συγκεντρώσει 180 ψήφους και ενδεχομένως δώσει την ευχέρεια στη ΝΔ να το εγκρίνει με 151 στην επόμενη Βουλή για να αποφύγει την χρήση του όπλου της «δεξιάς παρένθεσης» από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που την διέψευσε εκ των υστέρων, αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας τακτικής καιροσκοπισμού, που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκ παραλλήλου και η ΝΔ, γι’ αυτό που κυρίως ενδιαφέρονται είναι οι καρέκλες.

Σήμερα μόνο μια βαθιά δημοκρατική ανατροπή μπορεί, με την προώθηση νέας Συντακτικής Βουλής, να επιτρέψει μια δημοκρατική συνταγματική αλλαγή που θα κατοχυρώσει την εθνική κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, μια Ελλάδα με ουσιαστικό κοινωνικό κράτος και δημοκρατία με λαϊκή συμμετοχή και ανακλητή αντιπροσωπευτικότητα.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας