Ετοιμάζουν τον στρατό για την αντιμετώπιση του "εχθρού λαού"

2801
στρατό

Εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η διαπιστωμένη είδηση ότι στον ελληνικό στρατό συνεχίζονται ασκήσεις καταστολής λαϊκών διαδηλώσεων. Όπως έγραφε και χθες η “Iskra”, το τελευταίο ανάλογο περιστατικό συνέβη στην 113 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, δυνάμεις της 113 ΠΜ ασκήθηκαν σε σενάριο, βάσει του οποίου τη βάση προσεγγίζει ειρηνική διαδήλωση που εξελίσσεται σταδιακά σε “βίαιη”.

Σμηνίτης που υπηρετεί στη μονάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα και καταδίκασε την άσκηση και το περιεχόμενό της, και η διοίκηση τον εξαίρεσε από την άσκηση. Πάντως, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το προσωπικό της 113 ΠΜ ασκείται τουλάχιστον μια φορά ετησίως στο τέτοιο σενάριο.

Η άσκηση της 113 ΠΜ έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες ασκήσεις που πραγματοποιούν όλοι οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τα σενάρια αντιμετώπισης του “εχθρού λαού” εντάσσονται στα ετήσια προγράμματα άσκησης.

Είναι προφανές πως όλα αυτά εντάσσονται σε μια κατεύθυνση απροκάλυπτης πρακτικής και ιδεολογικής προετοιμασίας του στρατού για έναν ρόλο άμεσα κατασταλτικό, πολύ μακριά από το καθήκον της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και της εθνικής ανεξαρτησίας, στο πλαίσιο της γενικότερης μετάλλαξης του καθεστώτος, που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά καθεστώτος έκτακτης ανάγκης με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ως εκ τούτου, η αντίσταση στην απροκάλυπτη μετατροπή των ενόπλων δυνάμεων σε όργανο καταστολής των λαϊκών αγώνων συνιστά βασικό και αναγκαίο όρο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας σ’ αυτόν τον τόπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας