Ερυθρός-Σταυρός: Μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς. Λιποθυμάει κάθε 4 το πρωί

831
Ερυθρός-Σταυρός: Μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς

Αυτό είναι το κατάντημα του ΕΣΥ και γι’ αυτό έχουμε αυτό τον τεράστιο αριθμό θανάτων στα νοσοκομεία

H πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», Βούλα Γεωργάκη, περιέγραψε την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open, η κυρία Γεωργάκη έκανε λόγο για μια πραγματικά ζοφερή εικόνα στα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως ανέφερε, το καλοκαίρι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» είχαν κλείσει τα τμήματα COVID-19, αλλά άνοιξαν ξανά και πλέον είναι γεμάτα με περιστατικά.

Τόνισε, δε, ότι σαφώς και υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς, ωστόσο το κύριο πρόβλημα των εργαζομένων δεν είναι οι ασθενείς.

«Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» από το 2015 και μετά οι νοσηλευτές και οι γιατροί είναι αόρατοι. Οι νοσηλευτές λιποθυμούν στη βάρδια. Είναι μία νοσηλευτρία για 40 ασθενείς και λιποθυμάει στα 4 το πρωί, δε γίνεται η συνάδελφος να μπορεί να αποδώσει», υπογράμμισε η κυρία Γεωργάκη.

Επιπλέον ανέφερε ότι πέντε παθολόγοι καλούνται αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσουν 92 ασθενείς, εκ των οποίων οι 70 είναι περιστατικά κορωνοϊού.

«Προκαλώ τον Υπουργό και την πολιτική ηγεσία γιατί αυτοί είναι οι υπεύθυνοι να έρθουν σε μια εφημερία χωρίς να ενημερώσουν τις κάμερες και τους παρατρεχάμενους, να έρθουν σαν κοινοί πολίτες να δουν την αναμονή και τι τραβάει ο πολίτης», δήλωσε η κυρία Γεωργάκη.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στις προσλήψεις εργαζομένων στα νοσοκομεία.

«Πράγματι κάποια νοσοκομεία πήραν κόσμο. Εμείς όμως χάσαμε μέσα σε 10 ημέρες δεύτερο συνάδελφο ανεμβολίαστο. Κάνω προσωπική έκκληση σε όλους τους συναδέλφους. Πριν από τρία χρόνια πάλεψα με τον καρκίνο και τα έβαλα με τον χάρο. Δε μπορεί να του χαρίζουμε ζωές. Ο χάρος είναι θεριό και κάποιοι παλεύουν να ζήσουν. Το εμβόλιο είναι δώρο. Τους παρακαλώ, δε μπορεί να χάνονται νέοι άνθρωποι γιατί δεν εμβολιάζονται και πόσω μάλλον υγειονομικοί», κατέληξε η κυρία Γεωργάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας