Ερντογάν: Στο πλευρό της νεοφασιστικής Ουκρανίας για Κριμαία

1052
ερντογάν

“Η Άγκυρα ουδέποτε αναγνώρισε την “παράνομη προσάρτηση” της Κριμαίας και δε σκοπεύει να το κάνει”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πέτρο Ποροσένκο.

Η Ρωσία προσάρτησε την κατοικούμενη, κατά πλειονότητα, από Ρώσους χερσόνησο της Κριμαίας την άνοιξη του 2014, μετά από το νεοφασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, και η Δύση τής επέβαλε σειρά κυρώσεων για την ενέργεια αυτή.

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν όχι μόνο δεν επιδιώκει “ρήξη” με τη Δύση, λόγω των σχέσεων που έχει αναπτύξει η Τουρκία με τη Ρωσία, αλλά ευθυγραμμίζεται μαζί της σε ένα καίριας σημασίας ζήτημα, όπως αυτό των σχέσεων της Μόσχας με το νεοφασιστικό Κίεβο.

Από την πλευρά του, ο Ποροσένκο κάλεσε την Τουρκία να συμμετάσχει στην ενδεχόμενη ανάπτυξη μιας ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην περιοχή του Ντονμπάς. “Εμπιστευόμαστε την Τουρκία και θα χαρούμε αν συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή, στο πλαίσιο της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ“, είπε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

Αργότερα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έστειλε στη Μόσχα κατάλογο με τα ονόματα φυλακισμένων Τατάρων της Κριμαίας, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι.

“Ενημερωθήκαμε για τη φυλάκιση δύο αδελφών μας Τατάρων της Κριμαίας. Στείλαμε αυτή την πληροφορία στη ρωσική πλευρά και αποφυλακίστηκαν. Τώρα λάβαμε μια μεγαλύτερη λίστα (κρατουμένων) και την παραδώσαμε αμέσως στη ρωσική πλευρά. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας