Ερντογάν-Σάρατζ:Σχεδίασαν τη ληστεία της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με βάση το τουρκολυβικό μνημόνιο

1198
ερντογάν

Σήμερα έκλεισε το διπλωματικό κομμάτι της αρπαγής από την Τουρκία της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς Ταγίπ Ερντογάν και Φαγιέζ αλ Σαράτζ «συμφώνησαν» να προχωρήσουν σε έρευνες κι εξορύξεις σε όλο το μήκος της τουρκολιβυκής ΑΟΖ, η οποία ουσιαστικά πρόκειται για την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, υποστήριξε  θα συνεργαστεί με τη Λιβύη για να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου, ανακοινώνοντας μάλιστα και μία νέα θαλάσσια συμφωνία.

«Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Λιβύη, περιλαμβανομένης της έρευνας και εξόρυξης, ώστε να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του τόνισε πως «η προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η εδραίωση πολιτικής σταθερότητας στη Λιβύη το συντομότερο δυνατό» και συνέχισε: «Παρά τις επιθέσεις του πραξικοπηματία Χάφταρ η “κυβέρνηση εθνικής ενότητας” έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού».

Επίσης σημείωσε πως «όσοι στηρίζουν τον πραξικοπηματία Χάφταρ που έπνιξε στο αίμα και τα δάκρυα τη Λιβύη, θα κριθούν από την ιστορία». Σε μία αιχμή κατά της Ρωσίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας διαμήνυσε πως «δεν θα αφήσουμε τη Λιβύη στο έλεος των  πραξικοπηματιών και των μισθοφόρων».

Ο ίδιος τόνισε πως ο Χάφταρ δεν έχει θέση στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας