Ερντογάν προς Πούτιν: Άσε μας με τους Σύρους«ένας προς έναν»

1292
ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ζήτησε από τον Πούτιν να επιτρέψει στην Τουρκία να αντιμετωπίσει τη Συρία «ένας προς έναν».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αφήσει την Άγκυρα «πρόσωπο με πρόσωπο» με τις συριακές αρχές στη σύγκρουση στην Ιντλίμπ της Συρίας, κατά τις συνομιλίες που είχαν την Παρασκευή.

«Ρώτησα τον κ. Πούτιν: “Τι κάνετε εκεί; Εάν φτιάχνετε βάση, κάντε το, αλλά φύγετε από τη μέση και αφήσετε μας ‘πρόσωπο με πρόσωπο’ με τις συριακές αρχές», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε επίσης το συριακό καθεστώς ότι «θα πληρώσει το τίμημα» για τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ.

Ανέφερε, επίσης, ότι εάν η Ρωσία αφήσει τη Δαμασκό απέναντι στην Τουρκία «ένας προς έναν», τότε «θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Υπενθυμίζεται ότι Ερντογάν και Πούτιν είχαν την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν, σε σημερινές του δηλώσεις, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Σύρους πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή, τεταμένη είναι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο όπου εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί για να περάσουν στην Ευρώπη.

Νωρίτερα, σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την Τουρκία οδήγησαν σε συγκεκριμένα βήματα προς τη σταθεροποίηση στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ.

«Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τον στόχο περιορισμού της έντασης» στη Συρία, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας