Ερντογάν προς Αιγύπτιους: «Μας προκαλεί λύπη που συμπαραστέκεστε στους Έλληνες»

444
Ερντογάν προς Αιγύπτιους

«Μας προκαλεί λύπη που ο αιγυπτιακός λαός είναι μαζί με τον ελληνικό λαό με το ζόρι και το γεγονός ότι συμπαραστέκεται στους Έλληνες». Τάδε έφη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τις καλές σχέσεις και τη συμμαχία της Αθήνας με το Κάιρο.

Ο Ερντογάν έκανε ωστόσο και επίθεση φιλίας προς τους Αιγυπτίους  σημειώνοντας πως οι δυο λαοί έχουν πολύ καλές σχέσεις,

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Ερντογάν είπε συγκεκριμένα:

«Η στάση μας απέναντι στον αιγυπτιακό λαό είναι πολύ, πολύ θετική. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε την ιστορική μας σχέση με την Αίγυπτο, όχι ως αντίπαλοι αδελφοί, αλλά ως φίλοι. Λυπούμαστε να βλέπουμε τον αιγυπτιακό λαό στο πλευρό του ελληνικού λαού. Το έχω πει προηγουμένως. Έχει ξεκινήσει μια νέα διαδικασία. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας και μετά μέσω των υπουργείων Εξωτερικών. Θα συνεχίσουμε βελτιώνοντας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο πλευρές συναντώνται για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια, καθώς αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας βρίσκεται στο Κάιρο το τελευταίο διήμερο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην συνάντησή του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας, δε δίστασε να προχωρήσει  σε «καταγγελίες» κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως οι σχέσεις  Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας βρίσκονται σε ομηρία βρίσκονται λόγω των απαιτήσεων Ελλάδας – Κύπρου

Ο Μ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα απέφυγε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα, ήρθε στο φως η επιστολή της Frontex προς την Κομισιόν για τις τουρκικές προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο, στην οποία επισημαίνεται ότι τουρκικές ακταιωροί παρενόχλησαν σκάφη της στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας