Ερντογάν: Κανείς δεν θα μας εμποδίσει να πετύχουμε στόχους μας

932
τουρκική

Να προστατεύσουν την οικονομία και τη χώρα από τις επιθέσεις καλεί τους Τούρκους πολίτες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας πως η αποφασιστικότητά τους είναι εγγύηση απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται.

Σε δήλωσή του με αφορμή την επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «η δέσμευση και η αποφασιστικότητα των Τούρκων είναι η εγγύηση που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις στην τουρκική οικονομία».

«Καθώς αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις εναντίον της τουρκικής οικονομίας σήμερα, η μεγαλύτερη εγγύησή μας είναι η δέσμευσή και η αποφασιστικότητα του κάθε ανθρώπου του λαού μας να προστατεύσει την ανεξαρτησία, το έθνος και το μέλλον του» ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι κανείς δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να πετύχει τους στόχους της για το 2023, το 2053 και το 2071 -δηλαδή τις επετείους των 100 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, των 600 ετών από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και των 1000 ετών από τη Μάχη του Μαντζικέρτ, αντίστοιχα.

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο του Ερντογάν εδώ και καιρό για τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία, με τη λίρα να έχει υποχωρήσει κατά 40% σε σχέση με το δολάριο από τις αρχές του έτους καθώς, αφενός οι επενδυτές ανησυχούν για τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν, και αφετέρου η εντεινόμενη κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις στο νόμισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας