Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Δεν εξαγοραζόμαστε ούτε εκβιαζόμαστε

972
οασθ

Επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, εξαπολύουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), μετά τη δήλωση του δεύτερου ότι δε θα ενεργοποιηθεί ο ΑΣΥΘ και ότι το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη θα το αποφασίσουν οι πολίτες, αναφερόμενος φυσικά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του Συνδικάτο, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, δεν εκβιάζονται ούτε εξαγοράζονται, ενώ σημειώνει πως η εφαρμογή των νόμων είναι υποχρεωτική και όχι στην ευχέρεια του κάθε Υπουργού.

«Στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. δεν χειραγωγούνται ούτε κατευθύνονται και διαθέτουν την κρίση να επιλέγουν ελεύθερα τις κομματικές τους προτιμήσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους», αναφέρει το Συνδικάτο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ:

«Η ατυχής δήλωση του Υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη “ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η ΑΣΥΘ για την διαδοχή του Ο.Α.Σ.Θ”, παραπέμποντας το θέμα στην κρίση του Ελληνικού λαού, των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. και στους Άνεργους με τις επιλογές τους στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αν μη τι άλλο αποτελεί προσβολή των Δημοκρατικών θεσμών και της νοημοσύνης του κάθε εργαζόμενου και γενικότερα του Ελληνικού Λαού …..

Παράλληλα η δήλωση αυτή αποτελεί μια ένδειξη της προσπάθειάς του να δικαιολογήσει την Κυβερνητική αδυναμία εφαρμογής των νομοθετημάτων της και των υποσχέσεων για την βελτίωση του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς στην πόλη και τον νομό Θεσσαλονίκης.

Η εφαρμογή των νόμων είναι υποχρεωτική και όχι στην ευχέρεια του κάθε Υπουργού.

Αντί λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός να βγει και να απολογηθεί ζητώντας συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς για την μη επίτευξη των στόχων και εφαρμογής των νομοθετημάτων της Κυβέρνησης, που ψηφίστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων, προβαίνει σε μια πρωτοφανή ενέργεια ψυχολογικού εκβιασμού προς τους εργαζόμενους και τους πολίτες, να επιλέξουν τι συγκοινωνία θέλουν στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές.

Κύριε Υπουργέ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. δεν χειραγωγούνται ούτε κατευθύνονται και διαθέτουν την κρίση να επιλέγουν ελεύθερα τις κομματικές τους προτιμήσεις σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους.

Η χαρακτηριστική ομοψυχία που επιδεικνύουμε επί σειρά ετών, με αγώνες – διεκδικήσεις και κατακτήσεις, έχουν σφυρηλατήσει την συσπείρωσή μας έχοντας πρώτα τα εργασιακά μας συμφέροντα και μετά τις κομματικές προτιμήσεις…

Κι έτσι θα συνεχίσουμε.

Οποιαδήποτε προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων μέσω κομματικών κατευθύνσεων θα απορριφθεί εκ του συνόλου των συναδέλφων.

Τονίζουμε ότι αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Συνδικάτου βρίσκεται στην Αθήνα για σειρά επαφών και ενημέρωσης.

Για τα αποτελέσματά της θα υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση.

Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων συναδέλφων.

Αυτό δίνει αφορμή σε σεναριολόγους κάθε πλευράς να κινδυνολογούν και να επιδίδονται σε παραπληροφόρηση.

Συνάδελφοι όπως πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι και τώρα, έχοντας την εμπειρία με σοβαρότητα, τόλμη και αγωνιστικότητα θα αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση που θα βρούμε μπροστά μας.

Σύντομα θα υπάρξει η δυνατότητα πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης για τις εξελίξεις που μας αφορούν».

Σπίρτζης: Δε θα ενεργοποιηθεί η ΑΣΥΘ

Ο υπουργός προχώρησε χτες στην αποκάλυψη της κυβερνητικής πρόθεσης να μην ενεργοποιήσει τελικά τον ΑΣΥΘ, τον δημόσιο δηλαδή φορέα αστικών συγκοινωνιών που αναμενόταν να διαδεχθεί τον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά», ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι «δεν θα ενεργοποιήσουμε τον ΑΣΥΘ, δηλαδή το σχήμα που διαδέχεται τον ΟΑΣΘ. Ούτε θα κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός με τις επιλογές που θα κάνει στις εθνικές εκλογές. Αυτό ισχύει για μια σειρά από χώρους και επαγγέλματα που θα επιλέξουν αν θέλουν την πολιτική πρόταση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα επιλέξουν την πολιτική πρόταση που έχει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «στον χώρο των δημόσιων πλέον αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, που γινόταν ένα πάρτι δεκαετιών όταν ήταν ιδιωτικός, θα επιλέξουν οι Θεσσαλονικείς όντως αν πρέπει να γίνει δημόσιος ή ιδιωτικός. Να το επιλέξουν και οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι που δεν πληρώνουν πλέον εισιτήριο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας