Για 42η εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες Κίτρινα Γιλέκα στους δρόμους

1338
κίτρινα

Για 42η εβδομάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική του προέδρου Μακρόν και της κυβέρνησής του.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Παρίσι, δίνοντας το «παρών» για 42η εβδομάδα στις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων.

Παρότι η γαλλική κυβέρνηση εγκατέλειψε τα σχέδια για την αύξηση των φόρων στα καύσιμα, μεγάλη επιτυχία των διαδηλωτών,οι διαδηλώσεις εξακολουθούν να «ταράζουν» τη γαλλική επικράτεια.

Οι πολίτες, μ’ αυτόν τον τρόπο, θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική του προέδρου Μακρόν και της κυβέρνησής του.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, ως αντίδραση στις προγραμματισμένες αυξήσεις στους φόρους των καυσίμων.

Μάλιστα, πολλές φορές εκδηλώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομικών δυνάμεων, ενώ η αστυνομία έχει προβεί σε χιλιάδες συλλήψεις, προφυλακίσεις, δίκες και καταδίκες και το κυριότερο δεκάδες πολίτες με κίτρινα γιλέκα, έχουν χάσει τη ζωή τους ή σακατεύτηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας