Εργάτες ΣΙΔΕΝΟΡ: Συγκέντρωση στο Μαρούσι στις 11 π.μ.

1266
σιδενορ

Καθ’ οδόν προς το Μαρούσι από τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι εργάτες και το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ, όπου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, έξω από τα γραφεία της μητρικής εταιρείας, τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ (Χειμάρρας 16, Μαρούσι), ενώ γύρω στις 6 και μισή το πρωί έκαναν μια πρώτη στάση στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ, στο Βόλο.

 

Οι εργάτες του εργοστασίου της ΣΙΔΕΝΟΡ της Θεσσαλονίκης, στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, θα διαμαρτυρηθούν τόσο για την ποινικοποίηση του αγώνα τους από την εργοδοσία (σ.σ.: η υπόθεση εκδικάστηκε χθες και αναμένεται η απόφαση τις επόμενες ημέρες), όσο και για την άκαμπτη, τρομοκρατική και εκδικητική στάση της ενάντιά τους, που αγωνίζονται για την υπογραφή ΣΣΕ, με ανάκτηση απωλειών, κατάργηση των εργολαβιών και του εσωτερικού ομιλικού δανεισμού σε τμήματα παραγωγής και συντήρησης, καθώς και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας.

Βόλος: Νωρίτερα, οι εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ, όπως προαναφέρθηκε, έκαναν μια… στάση στο εργοστάσιο που υπάρχει στο Βόλο, όπου ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους. Οι συνάδελφοί τους στο Βόλο εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους χαλυβουργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης.

Στάσεις εργασίας: Στο μεταξύ, το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ και οι εργάτες, που δεν τρομοκρατούνται από αυτούς που έχουν κάνει την αδικία και την αδιαλλαξία αυτοσκοπό, συνεχίζουν τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις, κι έτσι Πέμπτη 25 Ιούλη και Παρασκευή 26 Ιούλη πραγματοποιούν και νέες στάσεις εργασίας, και συγκεκριμένα από: 1πμ.-3πμ., 5πμ.-7πμ., 9πμ.-11πμ., 1μμ.-3μμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας