Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Άρχισαν οι πληρωμές. Αιτήσεις μέχρι 2/12

717
οαεδ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ, για το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και τις 2 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Πριν τα Χριστούγεννα ολοκληρώνονται οι πληρωμές, ενώ τα ποσά καταβάλλονται κάθε Παρασκευή (11,18 και 25 Οκτωβρίου), μέχρι και τα μέσα του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν καταθέτουν την αίτηση απαιτούνται περίπου μέχρι 15 μέρες για την πιστοποίηση των στοιχείων και η εκκαθάριση για να πληρωθεί στην συνέχεια ενώ θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα τα δικαιολογητικά για να μην καθυστερήσει η εκκαθάριση και η πίστωση του ποσού στον λογαριασμό του δικαιούχου.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 3 μ.μ. για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και β) το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 11.59 μ.μ.) για όσους τις υποβάλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο (www.oaed.gr).

Όσον αφορά στην παραλαβή των δικαιολογητικών, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών:

Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες. χορευτές – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και στην άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.

Για την υποβολή της αίτησης μέσω ΚΕΠ, οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν: Με την καταχώρηση της αίτησης, χορηγείται αυτόματα ο αριθμός πρωτοκόλλου, τον οποίο οι δικαιούχοι μπορούν να εκτυπώσουν προκειμένου να αναζητήσουν την αίτησή τους κατά την προσέλευσή τους στην Υπηρεσία στην οποία τους έχει εντάξει το σύστημα αυτόματα, βάσει των στοιχείων της διεύθυνσης κατοικίας που έχουν δηλώσει.

Επομένως, για όσους δικαιούχους απαιτείται η προσκόμιση σχετικού δικαιολογητικού (όπως βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση της άδειας διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος προκειμένου για χειριστές ανυψωτικών & εκσκαπτικών μηχανημάτων, βεβαίωση του οικείου επαγγελματικού σωματείου προκειμένου για μουσικούς και βεβαίωση της οικείας αρχής για την απόδειξη του τόπου κατοικίας προκειμένου για τους σμυριδορύκτες Νάξου), οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επισυνάψουν ηλεκτρονικά τα σχετικά δικαιολογητικά κατά την υποβολή της αίτησης ή υποχρεούνται εντός δέκα εργάσιμων ημερών και το αργότερο μέχρι την επόμενη εργάσιμη μέρα (3/12/2019) της ημερομηνίας λήξης της καταβολής του ειδικού εποχικού βοηθήματος να προσέλθουν στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής τους προκειμένου να προσκομίσουν το σχετικό δικαιολογητικό, διαφορετικά το αίτημά τους θεωρείται άκυρο και μετά τη λήξη της προθεσμίας εκδίδεται απορριπτική απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας