Επιτυχημένη η περιοδεία Ν.Χουντή στη Καλαμάτα – Πολύ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση

1217

Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών από την κυβέρνηση ζήτησε ο Χουντής στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Πρώτος σταθμός του στην πόλη ήταν το πολιτικό αεροδρόμιο, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτών και ακολούθησε ομιλία του σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση – συζήτηση με τίτλο «Πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι θέσεις της ΛΑΕ».

Για τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να αποζημιώσει τους παραγωγούς, επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή, χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα. Παράλληλα, ο Ν. Χουντής -που νωρίτερα είχε επισκεφθεί το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μαζί με τα τοπικά στελέχη της ΛΑΕ Θανάση Πετράκο και Βασίλη Τσουλάκο– κάλεσε τους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου αλλά και της αεροπορικής εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ. Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ βρέθηκε στην Καλαμάτα ως κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το βράδυ η Ν.Ε. Μεσσηνίας του κόμματος στο ξενοδοχείο “Rex” με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρώπης, καθώς και για τον ρόλο της “ανυπότακτης Αριστεράς”. Ο ίδιος νωρίς χθες το απόγευμα είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των φορέων των παραγωγών του νομού μας, σχετικά με την απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών από ζημιές που προκάλεσαν παθογόνοι οργανισμοί και κλιματολογικές συνθήκες. Στη χθεσινή συνέντευξη, ειδικότερα, παρεμβαίνοντας ο Θ. Πετράκος σχετικά με το θέμα της καταστροφικής φετινής χρονιάς στην ελαιοπαραγωγή, επέρριψε ακέραια την ευθύνη στην κυβέρνηση, η οποία “αντί να πάρει θέση για το αίτημα αποζημίωσης των παραγωγών θεωρητικολογεί περί της κλιματικής αλλαγής”, για να παρατηρήσει ότι “αυτή κώφευε, παρά τις επισημάνσεις που από πέρυσι είχαν γίνει για την αλλαγή του καθεστώτος στη διαδικασία των συμβάσεων στη δακοκτονία, είχαμε προειδοποιήσει από πέρυσι ότι πρέπει να αλλάξει η διαδικασία συμβασιοποίησης”. Έκανε λόγο για “αδιαφορία και αναισθησία” από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία πλέον θα πρέπει να αποζημιώσει τους παραγωγούς, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις φετινές ζημιές στην ελαιοπαραγωγή”.

Νωρίτερα, ο Νίκος Χουντής σημείωσε -με αφορμή την επίσκεψή του στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας- ότι φορείς και πολίτες οφείλουν να αντιδράσουν στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του αεροδρομίου αλλά και της αεροπορικής εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ. “Η ιδιωτικοποίηση “ακουμπάει” και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς ανοίγει ένας νέος κύκλος ιδιωτικής διαχείρισης 23 ακόμα αεροδρομίων, μετά τα πρώτα 14”, σημείωσε ο ευρωβουλευτής, χαρακτηρίζοντας τον αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ως “το φιλέτο του νέου πακέτου”. Ο ίδιος δήλωσε ότι η πολιτεία προχωρεί στην ιδιωτικοποίηση, ενώ “θα έπρεπε να προχωρήσουμε στην αναγκαία αναβάθμιση με συγκεκριμένες ενέργειες”, προσθέτοντας ότι “η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι θα αυξηθεί το κόστος των εισιτηρίων, καθώς οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρήσεων και όχι της ελληνικής οικονομίας”. Παράλληλα σχολίασε αρνητικά και την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση “της στρατιωτικής αεροπορικής εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ από μια ιδιωτική καναδική εταιρεία”, κάτι που αν συμβεί “θα προκαλέσει επιπλέον φόρτο στη μη τουριστική δραστηριότητα του αεροδρομίου, γεγονός που θα πλήξει το τουριστικό προϊόν”.

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί εν όψει των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, μέσα στο 2019, ο Ν. Χουντής τόνισε:

«Υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, δυστυχώς, όμως τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε τριπλή εποπτεία, από τους δανειστές, την Ευρώπη και τις αγορές, η χαλάρωση της οποίας, δεν αποφέρει οφέλη στον ελληνικό λαό», , τονίζοντας πως δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη που… φλέγεται, κλυδωνίζεται και βράζει… «Ο κλυδωνισμός, έχει να κάνει με τα προβλήματα που έχουμε τώρα! Οι Ευρωπαϊκοί λαοί, είναι θυμωμένοι, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι, στις πολιτικές που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση που με την περίοδο της κρίσης, έγιναν πιο έντονες. Εκεί που υπήρχε ένα όραμα για μια Ευρώπη της συνοχής, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και της ειρήνης, όλο αυτό το διάστημα όλοι μας και όχι μόνο οι Έλληνες, έχουμε εισπράξει μια διαφορετική πολιτική από τους κυρίαρχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε μια διαφορετική πολιτική με διαρκή μείωση μισθών και εισοδημάτων, περιστολή κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, ένταση της νεοφιλελέυθερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και μια πολιτική που εξυπηρετεί τις τράπεζες και τις πολυεθνικές», ανέφερε ο ευρωβουλευτής, ο οποίος μίλησε για το δίλημμα των ευρωεκλογών. «Το ερώτημα που τίθεται, είναι αν αυτή, θα είναι η πορεία ή αν θα δυναμώσουν οι φωνές, όχι μόνο κοινωνικά, όπως τα «κίτρινα γιλέκα», αλλά πολύ περισσότερο από τις πολιτικές δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που σημαίνει αν θέλουμε μια Ευρώπη ισότιμων κρατών, πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με τους θεσμούς, τους μηχανισμός και τις πολιτικές της Ευρωζώνης. Χρειάζεται μια συμμαχία δυνάμεων της Αριστεράς, αφού η ακροδεξιά και η φασιστική απειλή, μαζί με το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό, είναι οι δύο όψεις τους ίδιου νομίσματος», είπε ο κ. Χουντής και τάχθηκε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι όπως την… ξέρουμε!

Η ΡΗΞΗ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

«Πρέπει να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας! Ο Ντράγκι είπε πως το ευρώ, δεν οδήγησε σε όφελος όλο τον λαό, ο Νταϊσελμπλουμ ότι τα μνημόνια τα έκαναν για να σώσουν τις τράπεζες και το ευρώ και όχι την Ελλάδα και ο Γιούνγκερ ότι δε γίνεται με δημοκρατία η αλλαγή του συμφώνου σταθερότητας», ανέφερε ο ευρβουλευτής, που μίλησε και για το Σκοπιανό, δίνοντας μια άλλη διάσταση το θέμα. «Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε πως ήταν ένα καλό βήμα, προκειμένου να περιορίσουμε τη ρώσικη επιρροή στα Βαλκάνια, ενώ ήρθαν τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι εκθέσεις ενταξιακής πορείας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Μια υπόσχεση ότι θα μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ξαναθερμάνθηκε με την ευκαιρία να μπουν πρώτα στο ΝΑΤΟ!  Λένε συμφωνείστε μ’ αυτό γιατί είναι βασικό θέμα για να ενισχυθεί η πορεία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και αν όχι, να πάρετε τέτοια μέτρα, ώστε να περιορίσετε την εξάρτηση από το ρώσικο αέριο στην Ευρώπη. Αποκαλύπτεται λοιπόν, ότι η συμφωνία των Πρεσπών, έγινε κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις», δήλωσε ο Νίκος Χουντής.

Καταλήγοντας ο Ν. Χουντής έκανε λόγο για “συσπείρωση και διαμόρφωση πολιτικού μετώπου αριστερών αντιμνημονιακών, δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων για να μην συνεχιστούν τα μεταμνημονιακά μέτρα, όπως η περικοπή συντάξεων που έτσι κι αλλιώς γίνεται, η κατάλυση του εργασιακού και ασφαλιστικού στάτους των εργαζομένων, οι ιδιωτικοποιήσεις που υποθηκεύουν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, οι πλειστηριασμοί που απειλούν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, η αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος των τραπεζών”. Η διέξοδος Καταλήγοντας ο Ν. Χουντής έκανε λόγο για “συσπείρωση και διαμόρφωση πολιτικού μετώπου αριστερών αντιμνημονιακών, δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων για να μην συνεχιστούν τα μεταμνημονιακά μέτρα, όπως η περικοπή συντάξεων που έτσι κι αλλιώς γίνεται, η κατάλυση του εργασιακού και ασφαλιστικού στάτους των εργαζομένων, οι ιδιωτικοποιήσεις που υποθηκεύουν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, οι πλειστηριασμοί που απειλούν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, η αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος των τραπεζών”. Τόνισε ότι η διέξοδος βρίσκεται στη ρήξη με τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές πολιτικές .

Τέλος τόνισε ότι για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει ο κόσμος στις επόμενες ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές, να ενισχύσει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής και ανυπότακτης αριστεράς που εκφράζει η ΛΑΕ , τόσο στην Ευρωβουλή όσο και στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας