Επιστροφή του ασώτου;-Ερντογάν προς Τραμπ-Χρειάζεται στενότερη συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας

801
ρωσία

Τουρκία και ΗΠΑ φαίνεται ότι ήρθαν πιο κοντά, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Νέα «θερμή» επιστολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρόεδρο Τραμπ.

Νέα επιστολή προς τον Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επαίνεσε τον Αμερικανικό πρόεδρο για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, ενώ απηύθυνε έκκληση για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η τουρκική επιστολή επέρχεται ως συνέχεια της αποστολής ιατρικής βοήθειας από την Άγκυρα προς την Ουάσιγκτον, με στόχο την ενίσχυση της γραμμής «άμυνας» έναντι της πανδημίας.

Η δωρεά του Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, περιελάμβανε 500.000 χειρουργικές μάσκες, καθώς και 40.000 προστατευτικά μέσα, όπως απολυμαντικά, γάντια κ.α.

«Χάρη στα μέτρα που έχεις λάβει, η Αμερική πραγματοποιεί τα πρώτα βήματα προς την ομαλοποίηση, καταφέρνοντας να μειώσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων» αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην επίμαχη επιστολή.

Ο Ερντογάν, παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «η Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί έναν αξιόπιστο και ισχυρό σύμμαχο των ΗΠΑ», ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών.

Τουρκία και ΗΠΑ, το τελευταίο διάστημα, είχαν μια σειρά επεισοδίων και εντάσεων, με κυριότερη την προμήθεια  του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 – κάτι το οποίο προκάλεσε την αναστολή συμμετοχής της Άγκυρας στο πρόγραμμα ανάπτυξης των αεροσκαφών F-35.

Ωστόσο, παρά το «θερμό» κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και τις αμερικανικές απειλές περί κυρώσεων, οι προσωπικές σχέσεις των δύο προέδρων φαίνεται ότι παρέμειναν και παραμένουν «θερμές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας