Επιστολή γονέων μαθήτριας που λιποθύμησε από την πείνα στον Πύργο

1472
επιστολή
«Μην παίρνετε το ψωμί των παιδιών μας»

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής, καθώς και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν» ανέφεραν οι γονείς.

Λιποθυμικό επεισόδιο στη μέση του δρόμου είχε μαθήτρια γυμνασίου προ ολίγων ημερών, επιστρέφοντας στο σπίτι της από το σχολείο.

Η λιποθυμία της μαθήτριας στον Πύργο, σύμφωνα με το patrisnews.com, αποδίδεται στο ότι οι άνεργοι γονείς της μαθήτριας διέθεσαν τα ελάχιστα χρήματά τους προκειμένου να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού, με αποτέλεσμα το κορίτσι να μην τρέφεται σωστά.

Σε επιστολή τους, την οποία δημοσιεύει το ίδιο μέσο, οι γονείς χαρακτήρισαν απαράδεκτο να είναι και οι δύο άνεργοι και να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για το ημιτελές σπίτι, καθώς και άλλους φόρους που όπως πρόσθεσαν δεν τους αναλογούν.

Χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους και ζητώντας δικαιοσύνη και όχι ελεημοσύνη, οι γονείς επεσήμαναν ότι «δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε».

Ζήτησαν, δε, να δημιουργηθεί μία υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξεταστούν οι άνεργοι που έχουν μόνιμη κατοικία, προκειμένου να μην μπαίνουν «στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας