Επιστολή αποχώρησης από την τακτική μου συνεργασία με την ιστοσελίδα iskra.gr

4571
ukranorama

Με την παρούσα επιστολή δηλώνω ότι αποχωρώ και επίσημα από την τακτική επαγγελματική συνεργασία μου με την ιστοσελίδα iskra.gr, ολοκληρώνοντας έτσι έναν κύκλο που διήρκεσε λίγο περισσότερο από 3μιση χρόνια, από τις 13/11/2015 έως και σήμερα.

Η απόφαση αυτή ήταν για μένα ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη, αφού στα χρόνια αυτά η Iskra έγινε αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου σε σχεδόν καθημερινή βάση. Για 3μιση χρόνια μου δόθηκε η δυνατότητα να ασκώ το επάγγελμα το οποίο σπούδασα, αυτό του δημοσιογράφου, πράγμα δύσκολο στη σύγχρονη μνημονιακή Ελλάδα, όπου σχεδόν 8 στους 10 πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ ασκούν επάγγελμα εντελώς διαφορετικό από το αντικείμενο των σπουδών τους.

Διευκρινίζω εδώ, ότι η απόφασή μου αυτή υπαγορεύθηκε πρώτα και κύρια από λόγους επαγγελματικούς και όχι πολιτικούς. Η αναζήτηση άλλης επαγγελματικής στέγης είχε ξεκινήσει εκ μέρους μου εδώ και κάμποσους μήνες και είχε σχέση με μια σειρά εργασιακών αναγκών, τις οποίες, δυστυχώς, η Iskra δεν ήταν σε θέση να μου καλύψει. Εντελώς συγκυριακά η επαγγελματική πρόταση που περίμενα ήλθε αμέσως μετά την ημερομηνία των εκλογών της 26ης Μαΐου και την αποδέχθηκα αμέσως.

Διευκρινίζω, επίσης, ότι η αποχώρησή μου από την Iskra δεν συνεπάγεται κανενός είδους αποχώρηση ή/και «αποστράτευση» ούτε από τη ΛΑ.Ε, ούτε από το «Αριστερό Ρεύμα», του οποίου αποτελώ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Αντίθετα, η καλύτερη τακτοποίηση του προσωπικού μου χρόνου, που θα επέλθει ως συνέπεια της αλλαγής επαγγελματικής στέγης, θα μου επιτρέψει να ανταποκριθώ καλύτερα και με μεγαλύτερη συνέπεια στα κομματικά μου καθήκοντα. Και φυσικά θα δώσω με όλες μου τις δυνάμεις τη μάχη που θα ακολουθήσει, κατά πάσα πιθανότητα, για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, αλλά και τη μάχη για την αναδιοργάνωση του χώρου μας, που δρομολογήθηκε με την ανακοίνωση του 2ου Συνεδρίου του «Αριστερού Ρεύματος» και της 2ης Συνδιάσκεψης της ΛΑ.Ε για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στο διάστημα που εργάστηκα στην Iskra, είχα τη δυνατότητα να έρχομαι σε καθημερινή επαφή με τις πολιτικές εξελίξεις «εν τη γενέσει» τους, συνεργάστηκα εξαιρετικά με σειρά στελεχών της ΛΑ.Ε και τακτικών αρθρογράφων της ιστοσελίδας, ενώ ανέπτυξα σχέσεις ουσιαστικής φιλίας και συνεργασίας με τους/τις συναδέλφους/-ισσες που είχαμε την κοινή ευθύνη για τη ροή της ύλης της Iskra, τόσο αυτούς/-ες που κατά καιρούς έφυγαν, όσο και με όσους/-ες συνεχίζουν το επίπονο αυτό έργο.

Θα ήταν τεράστια παράλειψη εκ μέρους μου, εάν δεν ευχαριστούσα από καρδιάς τον άνθρωπο που αποτελεί την «ψυχή» της Iskra και αυτόν που μου έδωσε τη δυνατότητα, πριν από 3μιση χρόνια, σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για τη ΛΑ.Ε σε πολιτικό επίπεδο, να βρω μια επαγγελματική στέγη και μάλιστα στο αντικείμενό μου και να εξελιχθώ προσωπικά, πολιτικά και επαγγελματικά. Ευχαριστώ, λοιπόν, τον σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη για όλα τα παραπάνω και εύχομαι τα καλύτερα τόσο στον ίδιο, με βάση τις πολιτικές αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα, αλλά και στην Iskra να μακροημερεύσει και να συνεχίσει να αποτελεί ένα υπερχρήσιμο πολιτικό και ιδεολογικό μετερίζι για τον ευρύτερο χώρο της μαχόμενης, ανυπότακτης, ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τέλος, δηλώνω την πρόθεσή μου να συνεχίσω να βοηθώ, έστω και «εξωτερικά» και στο μέτρο των νέων χρονικών μου δυνατοτήτων, την Iskra με προσωπική αρθρογραφία ή οποιονδήποτε άλλον τρόπο, εφόσον αυτό κριθεί χρήσιμο και απαραίτητο από τη διεύθυνση της ιστοσελίδας. Οι επαγγελματικοί μας δρόμοι μπορεί, τυπικά, να χωρίζουν, οι πολιτικοί μας δρόμοι, όμως, παραμένουν οι ίδιοι.

Νίκαια, 04/06/2019

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Βασίλης Μακρίδης

(Μέχρι σήμερα) Υπεύθυνος ροής iskra.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας