Επικρίνει ο Π. Ιωακειμίδης, σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Δένδια και Τσαβούσογλου!

773

Υποτιμητικό υπονοούμενο προς Δένδια: “Πρέπει να ξέρεις πότε να σιωπάς”.

Ένα από τα παλαιότερα και πιο εξέχοντα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, με άρθρο του εξαπέλυσε εμμέσως πλην σαφώς έντονες επικρίσεις κατά Ν. Δένδια, για τις δηλώσεις ενώπιον του Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

 Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο του κ.Ιωακειμίδη με τίτλο «Η διπλωματία του μεγαφώνου…» : 

«Κανένας δεν προσδοκούσε θεαματικά πρακτικά αποτελέσματα πάνω στα επίμαχα θέματα υψηλής πολιτικής από την πρώτη διμερή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μ. Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. Αλλά δεν περίμενε βεβαίως και μια δημόσια ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υπουργών. Αντιπαράθεση η οποία μοιραίως επισκιάζει τις ιδιαίτερα θετικές πτυχές των συναντήσεων τόσο με τον κ. Τσαβούσογλου όσο και με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν….

Η δημόσια αντιπαράθεση πάνω στις γνωστές θέσεις των δύο πλευρών θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα με αυτό τον ιδιαίτερα έντονο τρόπο. Και οι δύο υπουργοί θα έπρεπε να αποφύγουν να αναφερθούν σε λεπτομέρειες πάνω στα επίμαχα θέματα και πρώτος βέβαια ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ο οποίος παρέσυρε(;) τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών σε λεπτομερή ανταπάντηση….

Πάντως , στην πολιτική σφαίρα έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζεις πότε να μιλάς και πότε να σιωπάς. Η διπλωματία του μεγαφώνου δεν οδηγεί πουθενά…»

Η δήλωση αυτή του κ.Ιωακειμίδη δεν είναι τυχαία, καθώς το ΕΛΙΑΜΕΠ αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» του σκιώδους ΥΠΕΞ που έχει δημιουργήσει στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο οποίο σημαίνοντα μέλη είναι η διπλωματική του σύμβουλος Ελένη Σουρανή, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας (πρώην Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ) Θάνος Ντόκος, ο οποίος όπως αποκάλυψε το Wikileaks έστελνε αδημοσίευτες συμβουλευτικές εκθέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης που ηγείται των διερευνητικών, επίσης μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Σημειώνουμε πως πριν το άρθρο του ο σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ Παναγιώτης Ιωακειμίδης έκανε και «δεικτικό» ποστ στο facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας