Επικεφαλής Ντονέτσκ: «Σύντομα λήξη επιχείρησης-Οι πόλεις του Ντονμπάς θα απελευθερωθούν»

637
Οι πόλεις του Ντονμπάς θα απελευθερωθούν, διαμηνύει ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Τη λήξη, σύντομα, της επιχείρησης στην περιοχή του Ντονμπάς, προανήγγειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν.
Όπως είπε ο ίδιος, η επιχείρηση σύντομα θα φτάσει στο τέλος της, διαμηνύοντας ότι οι πόλεις του Ντονμπάς «θα απελευθερωθούν».
Επίσης, ανέφερε ότι το αρχηγείο των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στο Ντονμπάς σχεδόν έχει καταστραφεί.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία προχωρά σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς για την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζικοποίηση» της Ουκρανίας, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο πως δεν έχει κανένα πλάνο για κατάκτηση της χώρας.
Σημειώνεται ότι χθες, υπήρξε αίτημα από τις Λαϊκές Δημοκρατίες των Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ για ρωσική βοήθεια.
Σε διάγγελμά του σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση αναγνώρισης των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.
«Είναι αδύνατο να δεις ό,τι γίνεται εκεί (σ.σ. στο Ντονμπάς) χωρίς συμπόνια. Ήταν απλώς αδύνατο να τα αντέξεις όλα αυτά, ήταν απαραίτητο να σταματήσει αμέσως αυτός ο εφιάλτης, η γενοκτονία ενάντια σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν εκεί, που βασίζονται μόνο στη Ρωσία, ελπίζουν μόνο σε εμάς» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Ήταν αυτές οι φιλοδοξίες, αυτά τα αισθήματα και ο πόνος των ανθρώπων που έγιναν για εμάς το κύριο κίνητρο για να λάβουμε αποφάσεις για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών στο Ντονμπάς» τόνισε ακόμα ο Ρώσος Πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας