Επιβολή συσκότισης στην Λευκορωσία-Ρωσία: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες…

1266

“Συσκότιση” στην καταγραφή στρατιωτικών κινήσεων έχει επιβληθεί στην Λευκορωσία καθώς με διαταγή του υπουργού Άμυνας της χώρας τέθηκαν εκτός λειτουργίας όλες οι κάμερες του οδικού δικτύου.

Σκοπός είναι να μην καταγράφεται πλέον η κίνηση των στρατιωτικών οχημάτων στους δρόμους με κατεύθυνση κυρίως προς ην Ουκρανία.

Η διαταγή αφορά κάμερες στους δρόμους και στα τελωνεία με κατεύθυνση Ουκρανία, Πολωνία, Λετονία και Λιθουανία.

Το γεγονός αυτό μαζί με την ανακοίνωση παραμονής των ρωσικών δυνάμεων στην Λευκορωσία (θα αποχωρούσαν σήμερα) οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα έχουμε κρίσιμες εξελίξεις τις επόμενες 48 ώρες κάτι που αναφέρουν και Ρώσοι πολιτικοί.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο

Ο κλοιός γύρω από το Κίεβο στενεύει απελπιστικά. Ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται σε 3 σημεία όπως ακριβώς δείχνει ο χάρτης παρακάτω. Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πως από την ημέρα ανακοίνωσης αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων, ο ρωσικός Στρατός μετακινήθηκε πάνω στα ουκρανικά σύνορα!

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρουν το χαρακτηριστικό γράμμα “Ζ” ενώ άλλες έχουν και διακριτικά γράμματα σε κίτρινο χρώμα.

Οι δυνάμεις αυτές που συγκεντρώνονται στην Λευκορωσία θα επικεντρωθούν μόνο στο Κίεβο. Γι αυτό και στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας επικρατεί αναβρασμός. Καλούνται πολίτες στις μονάδες Εδαφικής Άμυνας για ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία έχει μεταφέρει πέντε Ταξιαρχίες Iskander-M που έχουν εντός εμβέλειας το Κίεβο και τα περίχωρα του.

Δείτε βίντεο από την εκπαίδευση και τις μεταφορές ρωσικών δυνάμεων

Παραμένουν στη Λευκορωσία οι ρωσικές δυνάμεις 
Ο Υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας, Αντιστράτηγος Viktor Khrenin, δήλωσε σχετικά:

“Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν μας ακούν, δεν θέλουν να μας ακούσουν.

Λευκορωσία και Ρωσία έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα που θα πολεμήσει αν χρειαστεί.

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν αποχωρούν από την Λευκορωσία. Είναι κοινή απόφαση των προέδρων Λευκορωσίας και Ρωσίας, Α. Λουκασένκο και Β.Πούτιν αντίστοιχα.

Λόγω της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας στα εξωτερικά σύνορα του “Ενωσιακού Κράτους” και της επιδείνωσης της κατάστασης στο Ντονμπάς, οι δύο Πρόεδροι αποφάσισαν να συνεχιστούν οι έλεγχοι ετοιμότητας του “Ενωσιακού Κράτους”

Είναι φανερό πως μετά την Ουκρανία θα ανακοινωθεί η επανένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας. Μην ξεχνάμε ότι χτες ο Α.Λουκασένκο για πρώτη φορά παρακολούθησε τις ασκήσεις των ρωσικών Στρατηγικών Δυνάμεων Πυρηνικής Αποτροπής μαζί με τον Β.Πούτιν ενώ και σήμερα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, υπήρχε ρωσική σημαία.

Οι δύο χώρες έχουν ήδη ενωθεί.

Image

Τις επόμενες 48 ώρες ξεκινούν επιχειρήσεις

Ρώσοι πολιτικοί μιλούν πλέον ανοιχτά για επικείμενες επιχειρήσεις στην Ουκρανία τις επόμενες 48 ώρες.

Το μέλος της ρωσικής κρατικής Δούμα, Viktor Vodolatsky, ανέφερε:

“Η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορεί να κλιμακωθεί το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάσνκ”.

Και ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας ανέφερε πως “τις επόμενες 48 ώρες θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις”.

Έδωσε μάλιστα ως ημερομηνία ορόσημο την 21 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι τυχαίο πως η επικεφαλής του RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, προϊδεάζει για νέες ρωσικές κατακτήσεις καθώς στον επίσημο λογαριασμό της έγραψε:

-Στους Ολυμπιακούς του 2008 ελευθερώσαμε την Νότια Οσσετία και την Αμπχαζία.

-Στους Ολυμπιακούς του 2014 η Κριμαία επέστρεψε στην Ρωσία

-Στους Ολυμπιακούς του 2022, συμπληρώστε εσείς την σωστή απάντηση.

Αυτό είναι το κουίζ” που έβαλε στους εκατ. Ρώσους ακόλουθους στο τουίτερ της.

Image

Στρατολογούν επιπλέον δυνάμεις – Προσφέρουν αμοιβή

Υπάρχουν αφίσες που κάνουν την εμφάνιση τους σε διάφορες ρωσικές πόλεις και καλούν Ρώσους πολίτες να ενταχθούν στον Στρατό με κανονική αμοιβή.

Δεν αρκούν οι 200.000 Ρώσοι στρατιώτες; Χρειάζεται περισσότερους η Μόσχα;

Από την πλευρά της η Ουκρανία ανέστειλε τις επιχειρήσεις σε ένα από τα επτά σημεία ελέγχου στην ανατολική ζώνη του Ντονμπάς που ελέγχεται από τους ρωσόφωνους λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών. Η κατάσταση είναι φανερό πως χειροτερεύει.

Επιπλέον, η εταιρεία «Lugacom» ανακοίνωσε πως σύντομα ενδέχεται να μην είναι πλέον σε θέση να παρέχει διαδικτυακή κάλυψη στο Λουγκάνσκ λόγω των εξελίξεων. Το ίδιο και άλλες εταιρείες.

Εικόνα

Εικόνα

Image

Image

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας