Επεισόδιο γαλλικού και ρωσικού πλοίου! Αμερικάνικα αντιτορπιλικά προς Ιόνιο και Αλεξανδρούπολη

1725
Επεισόδιο γαλλικού και ρωσικού πλοίου

Κρίσιμη η επίσκεψη Δένδια στην Ρωσία-Ρωσικά, αμερικανικά, γαλλικά, βεβαίως ελληνικά και άλλα πολεμικά πλοία συγκεντρώνονται ξανά στην περιοχή μας

Κρίσιμη θεωρείται πλέον για την πατρίδα μας, η επερχόμενη συνομιλία του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με τον Έλληνα ομόλογο του  Νικόλαο Δένδια, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Ρωσία, αναφέρει η Ρωσίδα εκπρόσωπος Μ.Ζαχάροβα.

Η ίδια αποκαλύπτει ότι δύο υπουργοί θα συζητήσουν, εκτος όλων των άλλων, ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στις ρωσικές προτάσεις για το αδιαίρετο της ασφάλειας της ΕΕ.

“Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέθεσε τις προσεγγίσεις της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα στην επιστολή του προς τους επικεφαλής των Υπουργείων Εξωτερικών και υπηρεσιών πολλών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στις 28 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Ανυπομονούμε για μια απάντηση από τους Έλληνες εταίρους μας.

Θα δοθεί επίσης προσοχή στη διαδικασία διευθέτησης του Κυπριακού, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τα Βαλκάνια και το Νότιο Καύκασο” καταλήγει η ίδια μεταξύ άλλων.

Αποστολή αμερικανικών πολεμικών πλοίων σε Ιόνιο και Αλεξανδρούπολη

Την ίδια ακριβώς στιγμή η Ουάσιγκτον αποστέλλει τέσσερα αντιτορπιλικά όχι μόνο στην Α.Μεσόγειο, αλλά πιθανόν δύο εξ αυτών, θα κινηθούν κοντά στα Στενά του Βοσπόρου, για αυτό και ελλιμενιστούν στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που θα αποτελέσει σίγουρα αντικείμενο “συζήτησης” μεταξύ Λαβρόφ και Δένδια, τουλάχιστον από την ρωσική πλευρά.

Απόψε έγινε γνωστό η κατεπείγουσα αποστολή των τεσσάρων αμερικανικών αντιτορπιλικών ταυτόχρονα, το καθένα από τα οποία είναι εξοπλισμένο με 90 πυραύλους Κρουζ Tomahawk.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, τα αντιτορπιλικά είναι τα εξής: USS The Sullivans, USS Gonzalez, USS Donald Cook και USS Mitscher.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, και τα τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, μέρος των αμερικανικών πολεμικών πλοίων θα αναπτυχθεί στη συνέχεια στην Αδριατική Θάλασσα και μέρος, στην είσοδο της Μαύρης Θάλασσας (στην Αλεξανδρούπολη).

“Αυτό δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν, εάν και εφόσον απαιτηθεί, πυραυλικά πλήγματα προς την κατεύθυνση της Κριμαίας”, δηλώνεις Ρώσος ειδικός σε ρωσικό αμυντικό πρακτορείο .

Ταυτόχρονα, ξένοι αμυντικοί αναλυτές εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει τρία καταδρομικά, με βαλλιστικούς πυραύλους στα ύδατα της Α. Μεσογείου, αυξάνοντας τις ανησυχίες από την παρουσία των αμερικανικών αντιτορπιλικών.

Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι στην Α.Μεσόγειο αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον δύο ρωσικά υποβρύχια κλάσης Varshavyanka, εξοπλισμένα με πυραύλους Κρουζ.

Αν κρίνουμε από δορυφορικές εικόνες, τα δύο ρωσικά υποβρύχια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη βάση του ρωσικού ναυτικού στην Ταρτούς, αναμένοντας εντολές.

Περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέπλευσαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης και του Νοβοροσίσκ στο πλαίσιο ναυτικής άσκησης, ανακοίνωσε η διοίκηση του ρωσικού στόλου.

«Περισσότερα από 30 πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέπλευσαν από τη Σεβαστούπολη και το Νοβοροσίσκ στο πλαίσιο των ασκήσεων», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ρωσικός στόλος.

“ Καυτή επικοινωνία” γαλλικού και ρωσικού πολεμικών πλοίων

Το Γαλλικό Ναυτικό δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα ραδιοεπικοινωνία μεταξύ της γαλλικής φρεγάτας Forbin (D620) και της φρεγάτας του ρωσικού Ναυτικού Admiral Grigorovich (745) στις 10 Φεβρουαρίου 2022.

Η φρεγάτα Forbin αποτελεί μέρος της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle που πλέει αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ξαφνικά ενώ το ρωσικό πλοίο ακολουθούσε τον γαλλικό σχηματισμό μάχης, καλείται από το γαλλικό πολεμικό πλοίο να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας 10 μιλίων από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Οι Ρώσοι δεν απάντησαν αλλά υπάκουσαν στην γαλλική κλήση.

Η κατάσταση σε Μαύρη Θάλασσα και Α.Μεσόγειο είναι τεταμένη και πλέον πάρα πολύ επικίνδυνη. Τώρα όλο αυτό το σκηνικό θα μεταφερθεί σταδιακά και στο Αιγαίο Πελάγος, που συνδέει τις δύο αυτές Θάλασσες, ανοίγοντας την όρεξη στον Ερντογάν, που αν δεν κάνει “κάτι” τους επόμενους μήνες θα χάσει την εξουσία στην Τουρκία για να μην ξεχνιόμαστε.

Πηγή: Πενταπόσταγμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας