Επανεμφάνιση του ηγέτη του ISIS, καλεί τους τζιχαντιστές να επιμείνουν

1214
ISIS

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, στην πρώτη ομιλία του μετά από σχεδόν έναν χρόνο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να «επιμείνουν», σύμφωνα με μια ανάρτηση στον «ειδησεογραφικό» ιστότοπο al Furqan της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Για τους Μουτζαχεντίν, η κλίμακα της νίκης ή της ήττας δεν εξαρτάται από το αν μας κλέβουν μια πόλη ή αν υποδουλώνεται σ’ αυτόν που έχει αεροπορική ανωτερότητα, διηπειρωτικούς πυραύλους ή έξυπνες βόμβες» ακούγεται να λέει ο Μπαγκντάντι στο ηχογραφημένο απόσπασμα.

Εν τω μεταξύ, όσο οι αντιτρομοκρατικές ομάδες πολεμούν διαδικτυακά την ISIS, τόσο αυτή φαίνεται να ενδυναμώνεται. Παρά το γεγονός ότι οι αρχές επιχείρησαν να «κλείσουν» το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, Αμάκ, του Ισλαμικού Κράτους, αυτό εμφανιζόταν κάθε φορά, και συνεχώς με μια διαφορετική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Οι αντιτρομοκρατικές ομάδες δηλώνουν πως αν και έχουν περιορίσει την αναπαραγωγή μηνυμάτων της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης μέσω βίντεο στο διαδίκτυο, δε γίνεται να τα εξαλείψει πλήρως.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως το Ισλαμικό Κράτος επιστρατεύει νέα μέλη, παρά την στρατιωτική του ήττα στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Europol επανειλημμένως προσπαθεί να εξαλείψει το φαινόμενο, ακολουθώντας τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιεί για την εξάρθρωση στο Διαδίκτυο των κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας ή άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας