Επανάσταση στις μετακινήσεις-μεταφορές! Γερμανία: Πολύ κοντά στην παραγωγή ιπτάμενων ταξί!

1299
μετακινήσεις

Μιά “επανάσταση” βρίσκεται στα σκαριά, η οποία μπορεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στις μετακινήσεις, τις μεταφορές, ακόμα και τις συγκοινωνίες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης δοκιμών στο πενταθέσιο αεροπλάνο της, το Lilium Jet, μια εξέλιξη που πλησιάζει τον στόχο της να ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις μέχρι το 2025.

Πολύ κοντά στο να αρχίσει την παραγωγή ηλεκτροκίνητου αεροπορικού ταξί με ταχύτητες μέχρι και 100 χιλιόμετρα την ώρα βρίσκεται η γερμανική αεροπορική start-up Lilium.

Τον Μάιο η Lilium παρουσίασε για πρώτη φορά το αεροσκάφος που απογειώνεται κάθετα, αιωρείται για μικρό χρονικό διάστημα και προσγειώνεται ξανά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής εμπορικό διευθυντή Remo Gerberέχουν ήδη υπάρξει εκατοντάδες δοκιμές. Έχει ήδη αρχίσει να γίνεται λίγο σαν την κανονικότητα για να το δούμε να πετάει, αλλά είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για να το δείξουμε στον κόσμο“.

Σχετική εικόνα

Το jet Lilium διαθέτει δύο παράλληλα πτερύγια εξοπλισμένα με συνολικά 36 ηλεκτρικούς κινητήρες που κοιτάζουν προς τα κάτω κατά την απογείωση και στη συνέχεια κλίνουν προς τα πίσω για οριζόντια πτήση.

Δεν διαθέτει ουρά, πηδάλιο, έλικες ή κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η εταιρία χρησιμοποιεί επίσης λογισμικό για τους ερευνητές για να προβλέψει πώς θα εκτελείται το αεριωθούμενο σύστημα.

Όσο για το κόστος, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σε μια διαδρομή από το Μανχάταν στο αεροδρόμιο JFK θα γίνεται μέσα σε έξι λεπτά για περίπου 70 δολάρια. Ένας άλλος μακροπρόθεσμος στόχος για την εταιρεία είναι να ολοκληρώσει ένα ταξίδι 300 χλμ – ή 186 μιλίων – σε μια ώρα.

Αλλά εξακολουθεί να απέχει πολύ από αυτόν τον στόχο και οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την εταιρεία θα είναι πώς καταφέρνει να αυξήσει την παραγωγή των αεροσκαφών και να αποκτήσει ρυθμιστικές εγκρίσεις για να πετάξει πάνω σε μεγάλες πόλεις.

Σχετική εικόνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας