Επίσκεψη των υποψήφιων ευρωβουλευτών Άλκη Αντωνιάδη και Μάνιας Μπαρζέφσκι στη Λέσβο

866

 

Δήλωση των Άλκη Αντωνιάδη και Μάνιας Μπαρζέφσκι

Κατά την τριήμερη επίσκεψη μας ως υποψήφιων ευρωβουλευτών της “Λαϊκής Ενότητας- Μετώπου Ανατροπής”, Αντωνιάδη Άλκη και Μπαρζέφσκι Μάνιας, είχαμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε το μήνυμα και την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας στο νησί της Λέσβου και να έρθουμε κοντά στα ζητήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία από τις φτωχότερες (σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές) περιφέρειες της Ευρώπης.

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με παραγωγικούς και πολιτικούς φορείς του τόπου, όπου αναδείχθηκε ο στραγγαλισμός που επιβάλλουν οι κεντρικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη περιφερειακή ανάπτυξη της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, είναι η μη αξιοποίηση από μεριάς ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και η μη στήριξη του χαρακτηρισμού της νησιωτικότητας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (ζήτημα που ανέδειξε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, στο ευρωκοινοβούλιο) με δυσάρεστα αποτελέσματα, τόσο στην προώθηση του τουρισμού στη Λέσβο, όσο και στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων του νησιού, με την προσπάθεια σύνδεσης του μειωμένου ΦΠΑ, με το ζήτημα του προσφυγικού και όχι με την ακριτική φύση του νησιού.

Σημαντικό, επίσης, κομμάτι της επίσκεψης, ήταν η παρουσία μας από κοντά στο ΚΥΤ της Μόριας. Στον χώρο, δηλαδή, που έχει επιλέξει η Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση να “αποθέσει” τα εγκλήματα πολέμου στα οποία συμβάλλει εκτός συνόρων, μετατρέποντας το νησί σε αποθήκη ψυχών αυτού του ευάλωτου πληθυσμού που ξέφυγε από τον πόλεμο και τη φτώχεια, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Είδαμε τις μειωμένες δυνατότητες του χώρου αυτού να καλύψει επαρκώς τόσο τις ανάγκες σίτισης, στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περίθλασης των προσφύγων/ μεταναστών (έχοντας παραχωρήσει ουσιαστικά την κάλυψη αυτών των αναγκών σε ΜΚΟ και εργολάβους), όσο και να ισοσταθμίσει το βάρος που έχει επωμιστεί η τοπική κοινωνία, η οποία στάθηκε με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια στο μεγάλο ρεύμα προσφύγων και μεταναστών, απομακρύνοντας τις φωνές μισαλλοδοξίας και ρατσισμού που προσπάθησαν να σηκώσουν κεφάλι στο δημόσιο λόγο.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας